Utvecklingschef till
distrikt Angered

Är du en visionär som får saker gjorda? En relationsbyggare som vill göra skillnad på riktigt? Då vill vi gärna ha dig med i gänget!

I nya distrikt Angered finns Poseidons utvecklingsområden Hjällbo och Lövgärdet. Här har vi ett tydligt uppdrag från staden att förbättra integrationen och stärka utvecklingen – ambitionen är att ingen del av staden ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden 2025.

För att klara uppdraget krävs uthållighet i kombination med innovativa lösningar och samverkan med både hyresgäster och externa parter. På Poseidon vet vi att det går att vända utvecklingen. Det har gjorts framgångsrikt förut i bland annat Gamlestaden och Backa Röd. Och vi är en bra bit på väg i både Hjällbo och Lövgärdet. Vi ingår i och driver flera samverkansforan och initiativ med syfte att skapa sysselsättning och förbättra trygghet, skola, fritid och ungas framtidsutsikter. Framtidens Hjällbo är en del av utvecklingsarbetet, som omfattar planer på både nyproduktion, ombildningar och renoveringar. Vi har nyligen ingått ett partnerskap med Victoria Park för att utveckla Lövgärdet och arbetar gemensamt i ett idéburet offentligt partnerskap (IOP), som omfattar både Hjällbo och Lövgärdet.

Parallellt med det arbete som pågår hos oss stärks det strategiska samverkansarbetet inom Framtidenkoncernen med nya centrala tjänster som blir ett stöd i vårt arbete.

Stor möjlighet att göra skillnad

Nu söker vi dig som vill leda Poseidons utvecklingsarbete i Hjällbo och Lövgärdet. Som utvecklingschef fokuserar du på genomförandet av strategierna för våra båda utvecklingsområden och ser till att våra samverkansforan och insatser skapar maximal nytta. Du jobbar strategiskt med flera kontaktytor mot bland annat staden, polis, andra fastighetsägare och idéburna organisationer. Du blir även chef över boendeutvecklarna och verksamhetsledare. Tjänsten som utvecklingschef är en ny roll hos oss, som du får vara med och bygga upp från start. I rollen jobbar du nära vår fastighetsförvaltning och hyresgästerna och får stor möjlighet att göra skillnad på riktigt. Du kommer att ha din placering på distriktskontoret i Hjällbo och rapportera till distriktschefen.

Relationsbyggare med visioner sökes

Vi tror att du som söker har:
• Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom samhällsbyggnad – gärna i utsatta områden.
• Erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med utvecklingsfrågor inom social hållbarhet.
• Relevant akademisk utbildning.
• Erfarenhet av ledande befattning.
• Erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation.

Som person bör du vara kommunikativ, drivande och engagerad. För att lyckas med uppdraget behöver du vara strukturerad och kunna skapa resultat i komplexa sammanhang. Du behöver också vara bra på att skapa relationer och trivas med att representera verksamheten i olika sammanhang. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vill du veta mer?

Då kan du kontakta vår VD Lena Molund Tunborn på tel 031-332 10 90 eller via mejl lena.molund-tunborn@poseidon.goteborg.se. Fackliga representanter är Göran Helgegren för Akademikerna, tel 031-332 11 11 eller mejl goran.helgegren@poseidon.goteborg.se samt
Diana Pusac för Unionen, tel 031-332 11 99 eller mejl diana.pusac@poseidon.goteborg.se.

Vi vill ha din ansökan via mejl senast 5 april till jobbansokan@poseidon.goteborg.se.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi drygt 27 000 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.