Luft och temperatur

Temperaturen i din lägenhet ska hålla minst 20 grader. Det gäller i den så kallade vistelsezonen, vilket är ungefär mitt i vardagsrummet. Vissa ställen i lägenheten kan vara något kallare och andra något varmare.

För att termostaterna på dina element ska fungera ska elementen stå fria och inte isoleras av möbler eller tunga gardiner. För att ventilationen ska fungera är det viktigt att ventilerna är öppna och fria från damm. Ta därför för vana att regelbundet torka av ventilerna. Drag i lägenheten beror ofta på igentäppta ventiler.

Att hålla en jämn och lagom varm lägenhetstemperatur är ett sätt att spara på energi och miljö. Vädra hellre med fönstret vidöppet i fem minuter istället för att ha det på glänt en längre tid. Det är mer effektivt och du bevarar en behaglig temperatur inne.

Kolla in vår boskolefilm om hur du fixar bra luft och värme hemma!

Innemiljökoll

Vart femte år besöker vi din lägenhet för att kolla innemiljön. Besöket tar cirka 20 minuter och under besöket tittar vi på:

  • Att brandvarnaren fungerar. Gör den inte det byter vi ut den.
  • Att temperaturen på varmvattnet håller mellan 50 och 60 grader. Då finns det varken risk för skållning eller bakterier.
  • Att ventilationen fungerar som den ska i alla rum.
  • Att värmen i din lägenhet fungerar och håller rätt temperatur. Det ska vara mellan 20 och 22 grader mitt i vardagsrummet.

Besöken görs från oktober till april. Informationen använder vi för att se till att allt fungerar och för att planera vårt underhåll.

Scandinav_FC29

Drag i lägenheten beror ofta på igentäppta ventiler.