Lägenheter för 70+

Vi vill erbjuda äldre hyresgäster ett tryggt och aktivt liv med daglig gemenskap, så att den som vill kan bo kvar längre i sin egen lägenhet. Därför jobbar vi för att skapa fler trygghetsboenden i våra fastigheter.

Ett trygghetsboende, eller 70+boende, är tillgängliga bostäder för dig som fyllt 70 år. Det är helt vanliga lägenheter i våra hus som ligger insprängda bland andra lägenheter. Gemensamt för 70+lägenheterna är att de är tillgängliga. De har till exempel alltid hiss och tillgängliga badrum. Dessutom finns det en trygghetsvärd och en lokal där det ordnas gemensamma aktiviteter. Det kan handla om pubkvällar, inomhuscurling eller fikaträffar. I våra bostadsområden som har trygghetsboende kan lägenheter som har hiss eller ligger i markplan anpassas till att bli en trygghetslägenhet när ny hyresgäst 70+ flyttar in.

Våra 70+lägenheter söker du via Omflyttningsplatsen eller Boplats. Vill du veta mer, kontakta Patrik Hakenmyr, patrik.hakenmyr@poseidon.goteborg.se.

Stackmolnsgatan

Här finns tre sexvåningshus med totalt 38 lägenheter som är reserverade för dig som är 70+. Alla lägenheter har en rymlig inglasad balkong och trapphusen har hiss och automatisk dörröppnare. I hissarna finns en fällbar pall och stödhandtag. Vid behov kan man köra bil ända fram till entréerna

De tre husen på Stackmolnsgatan omges av grönytor, gräsmattor och vackra planteringar. Området är tillgängligt med svaga lutningar, släta gångvägar och parkbänkar. För den som vill, finns det två härliga uteplatser med bänkar där både rullator eller rullstol får plats. Vill man kan man även besöka utegymmet!

Kommunikationerna är goda, mötesplats för flexlinjen finns och det är även nära till spårvagnshållplats och livsmedelsbutiker.

Lokal: Stacken på Stackmolnsgatan 3

Trygghetsvärd: Maria Wallin, tel 031-366 60 23

Högsbohöjd

I Högsbohöjd har vi reserverat 35 lägenheter för hyresgäster som är 70+. Gårdarna mellan husen i Högsbohöjd är rymliga och trivsamma. Hela området är plant med asfalterade gångvägar och gränsar till vackra friluftsområden. I området finns goda möjligheter till uteaktiviteter, exempelvis bollspel, odling, uteplatser. I dagsläget finns en etablerad odlingsförening som Poseidon finansierar.

I området finns en livsmedelsbutik samt pizzeria/gatukök.

Våra trygghetsboenden i Högsbohöjd erbjuds elektroniskt tittöga, spisvakt och hjälpmedel i badrum, till exempel handledare. För att underlätta tillgängligheten i de gemensamma utrymmena kommer bland annat sittplatser, dörröppnare och kontrastmarkeringar att ses över.

Den gemensamma samlingslokalen är mycket trevlig med rejäla ytor som kan anpassas efter olika aktiviteter.

Lokal: Samlingslokal på Fredrikas gård 1

Trygghetsvärd: Annica Engelin Danis, tel 0722-232166

Övre Lövgärdet

Bostadsområdet är plant med trevliga gårdar och asfalterade gångvägar. Här finns gott om möjligheter att aktivera sig – från boulebanor och odlingslådor till ett gemensamt utegym. Lövgärdet gränsar till vackra Vättlefjäll med vandringsleder och sjöar.

I området finns tre varianter av fastigheter; höghus med hiss, trevåningshus med trappa och radhus med entréer i markplan. För tillfället finns 35 lägenheter som reserveras för dig som är 70+. Flera av lägenheterna har inglasade balkonger.

Våra trygghetsboenden i Lövgärdet erbjuds elektroniskt tittöga, spisvakt och hjälpmedel i badrum, till exempel handledare. För att underlätta tillgängligheten i de gemensamma utrymmena kommer bland annat sittplatser, dörröppnare och kontrastmarkeringar att ses över.

Gemensamhetslokalen finns i all-aktivitetshuset ”Eklövet”. Lokalen har eget kök, scen och projektor. I Eklövet finns dessutom tillgång till flera aktivitetsrum såsom datasal, vävstuga, träning, inomhuscurling och ett café som serverar lunch och fika.

Lokal: Eklövet, Paprikagatan 30

Trygghetsvärd: Sheribane Dibrani.

Gånglåten

På Gånglåten i Västra Frölunda erbjuder vi 40 lägenheter i trygghetsboende för dig som är 70+.

Trygghetsboendena på Gånglåten erbjuder till exempel elektroniskt tittöga, spisvakt och stödhandtag. Uterummet ses också över med åtgärder som förenklar i vardagen.

I huset finns även gemensamhetslokalen Tillgången som är öppen för boende. Lokalen ligger på Gånglåten 8 och är en plats att umgås och träffas. I lokalen finns en trygghetsvärd som organiserar aktiviteter för de boende. Det erbjuds även flera aktiviteter så som fikaträffar och inomhuscurling.

Området är plant och det finns många asfalterade gångvägar som går runt de stora och trivsamma gårdarna. Inne på gårdarna mellan låghusen möts du av en oas av vidsträckta gräsmattor med grillplatser, lekplats och vackra planteringar. Inne på den skyddade gården finns gemensam tvättstuga, bastu samt gym.

Lokal: Tillgången, Gånglåten 8

Trygghetsvärd: Eva-Marie Peschardt

Beväringsgatan

På Beväringsgatan har Poseidon öppnat sitt femte trygghetsboende med totalt 33 lägenheter reserverade för hyresgäster som är 70+. I huset finns en nyrenoverad gemensamhetslokal med ett kök och plats för aktiviteter. Trygghetsvärden Kjell Eriksson finns på plats på tisdagar och torsdagar och planerar aktiviteter.

Gården är öppen med stora grönytor med sittgrupper och vackra perennrabatter. Skulpturen ”Hästen” i bohuslänsk röd granit är en prydnad vid parkeringen. Många av lägenheterna har en magnifik utsikt över hela Göteborg. Alla lägenheterna har inglasad balkong, i varje uppgång finns två hissar.

Lokal: Beväringsgatan 9

Trygghetsvärd: Elisabeth Abrahamsson

Angered Centrum

I Angered centrum finns det 20 lägenheter i trygghetsboende för dig som är 70+.

Trygghetsboendena erbjuder bland annat elektroniskt tittöga, spisvakt och stödhandtag. Gemensamhetslokalen ligger på Länkharvsgatan och är en plats att umgås och träffas. I lokalen finns en trygghetsvärd som organiserar aktiviteter för de boende. Där får ni möjlighet att ha trevligt ihop med allt från enkel fika till stavgång, sopplunch, handarbete, gympa, föreläsningar, musikstunder.

Området är plant och det finns många asfalterade gångvägar som gör det lätt att ta sig runt i området. Angered centrum med sitt stora affärsutbud ligger i nära anslutning till trygghetsboendet.

Lokal: Länkharvsgatan 64

Trygghetsvärd: Sheribane Dibrani

Olskroken Centrum

I Olskroken centrum erbjuder vi 40 lägenheter i trygghetsboende för dig som är 70+.

Trygghetsboendena erbjuder till exempel elektroniskt tittöga, spisvakt och stödhandtag. I bostadsområdet finns gemensamhetslokalen som ligger i området och är en plats att umgås och träffas. I lokalen finns en trygghetsvärd som organiserar aktiviteter för de boende.

Området kring trygghetsboendet i Olskroken är plant och det finns många asfalterade gångvägar som går runt de stora och trivsamma gårdarna. Även Olskrokstorgets med matbutiker och shopping ligger på nära avstånd.

Lokal: Olskroksgatan 7

Trygghetsvärdar: Emma Nilsson och Ann-Sofie Daleberg

Forselius Backe

Bostadsområdet ligger naturskönt högst upp i Guldheden med mycket parkmiljö med asfalterade gångvägar som gör det lätt att ta sig runt i området.

Trygghetsboendena erbjuder bland annat elektroniskt tittöga, spisvakt och stödhandtag. Gemensamhetslokalen ligger vid dagiset vid nr 50 (men under lokalgatan samma ingång som dagislokalen) och är en plats att umgås och träffas. I lokalen finns en trygghetsvärd som organiserar aktiviteter för de boende. Där får ni möjlighet att ha trevligt ihop med allt från enkel fika till stavgång, sopplunch, handarbete, gympa, föreläsningar, musikstunder.

Trygghetsvärd: Amela Sako

Hjällbo (Skolspåret)

Bostadsområdet är plant och det finns många asfalterade gångvägar och grönytor som gör det lätt att ta sig runt i området. Hjällbo centrum ligger i nära anslutning till trygghetsboendet.

Trygghetsboendena erbjuder bland annat elektroniskt tittöga, spisvakt och stödhandtag. Gemensamhetslokalen ligger på Skolspåret 23 strax till höger om huvudentrén i separat entré och är en plats att umgås och träffas. I lokalen finns en trygghetsvärd som organiserar aktiviteter för de boende. Där får ni möjlighet att ha trevligt ihop med allt från enkel fika till stavgång, sopplunch, handarbete, gympa, föreläsningar, musikstunder.

Trygghetsvärd: Monica Bylin Kuurne

Bild som visar äldre par i bostadsområde