Sök ledigt

Här hittar du lägenheter och parkeringar som är lediga just nu. Om du redan bor hos Poseidon kan du söka lägenheter via Omflyttningsplatsen.

Boplats – för dig som inte bor hos oss idag

Är du inte hyresgäst hos Poseidon idag? Då är du välkommen att söka våra lediga lägenheter genom boplats.se. De lägenheter som vi annonserar ut på Boplats just nu hittar du under ”Lediga lägenheter Boplats”.

Omflyttningsplatsen – för dig som redan bor hos oss

Omflyttningsplatsen är till för dig som redan bor hos Poseidon och letar en annan lägenhet. När en lägenhet blir ledig hos oss läggs den först ut på Omflyttningsplatsen. Om de sökande som erbjuds lägenheten på Omflyttningsplatsen tackar nej, eller om det inte finns intresse alls bland nuvarande hyresgäster, annonseras den ut på Boplats. Undantaget är lägenheter som har kortare inflyttningsdatum än tre månader eller blir lediga efter en intern omflyttning – de lägenheterna annonseras direkt på Boplats.

För att kunna söka lägenhet på Omflyttningsplatsen behöver du registrera en profil på Mina sidor och aktivera dig som sökande. Tänk på att när du skriver ett nytt avtal sägs din nuvarande lägenhet upp.

Lägenheter som publiceras på Omflyttningsplatsen ligger kvar i minst en vecka. Det är boendetiden i nuvarande lägenhet som avgör vem som får erbjudande om den lediga lägenheten. Längst boendetid går först.

Alla som har ett gällande förstahandskontrakt och har bott minst tolv månader i nuvarande lägenhet kan söka lägenhet på Omflyttningsplatsen. Dessutom ställer vi de här kraven:

  • Du får inte ha något inkassokrav under de senaste tolv månaderna.
  • Du ska ha skött dina hyresinbetalningar och får ha max 1 konstaterad störning. (Konstaterad störning innebär att Störningsjouren har bedömt att en störning har förekommit och rapporterat till Poseidon).
  • Om du tackar nej till erbjudanden fem gånger under en sexmånadersperiod, spärras du från att söka fler lägenheter på Omflyttningsplatsen under sex månader.
  • Tänk på att när du fått ett erbjudande om visning, och tackat ja till lägenheten, kan du inte söka ny lägenhet förrän lägenheten är uthyrd, oavsett om det är du eller någon annan som får kontraktet.

Parkeringsplatser

Våra parkeringsplatser hyr vi i första hand ut till dig som bor hos oss, men där det finns gott om platser kan även andra hyra. Är du hyresgäst loggar du in på Mina sidor och ser till att du har aktiverat dig i p-plats- och/eller garagekön. Bor du inte hos oss ska du först registrera dig som sökande. Det gör du genom att klicka på Mina sidor och välja ”Registrera dig”. Läs mer om hur uthyrningen fungerar här.