Hoppa till innehåll Ställ en fråga!

E-legitimation

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet och exempelvis signera ett nytt kontrakt för p-plats, eller säga upp din lägenhet hos Poseidon.

Här kan du läsa mer om vad e-legitimation är och hur det fungerar.

Hur skaffar jag e-legitimation?

Du beställer detta hos din internetbank. Du kan välja mellan e-legitimation på kort eller på fil som laddas ner till din dator. Dessutom erbjuder de flesta bankerna Mobilt BankID, som är den vanligaste formen av e-legitimation. Med mobilt BankID kan du inte bara signera tjänster hos Poseidon, du kan även använda det för att logga in och utföra tjänster på Skatteverket, Försäkringskassan med flera.
På Skatteverkets hemsida hittar du alla utgivare av e-legitimation.

Teckna kontrakt med BankID

När du har fått erbjudande om en parkeringsplats hos oss och tackat ja till det, skriver du under kontraktet med hjälp av e-legitimation, så som exempelvis BankID.

Du behöver inte ha BankID installerat på samma enhet. Om du till exempel tackar ja till ett erbjudande på din dator kan du signera med ditt BankID på mobilen eller surfplattan.

Bor du hos Poseidon idag är det bara den person som står på lägenhetskontraktet som kan signera ett nytt parkeringskontrakt med hjälp av BankID. Om du inte bor hos oss, utan bara vill hyra en parkeringsplats, är det helt enkelt du som vill hyra platsen som signerar.

Om du skulle få ett erbjudande om parkeringsplats/garage innan du har ordnat med BankID, kan du kontakta våra uthyrare. Men tänk på att göra det innan tiden för signering har gått ut. Tiden du har på dig att signera eller kontakta din uthyrare är 3 dagar och framgår av erbjudandet som du fått på Mina sidor. Du når våra uthyrare på telefon 031-332 15 00, måndag till fredag kl. 9.00-12.00.

Bild på BankIDloggan

BankID beställer du hos din internetbank