Hoppa till innehåll

Länsmansgården

Om området

Om Länsmansgården

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområdena som omger stadsdelen. Ljusa, fina fasader och välkomnande entréer möter besökaren på Daggdroppegatan och Klimatgatan. Här finns från ettor på 35 kvm till fyror på 88 kvm, de flesta med balkong eller uteplats. Flera av husen har en hänförande utsikt över Göteborg.

Historik

Länsmansgården byggdes i mitten av 1960-talet och ligger vackert placerad på en hög platå. Här uppe fanns tidigare små torpstugor och orörd natur. Stadsdelen kilades mer eller mindre in i de stora naturområdena som gränsar till Hisingens västra kustlinje. Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebar att de moderna bostäderna i Länsmansgården blev mycket eftertraktade.

Husen och lägenheterna

Våra bostäder i Länsmansgården har fasader putsade i ljusa färger. De flesta lägenheterna har två balkonger, varav en är inglasad. Mellan husen finns generösa grönområden med plats för lek och umgänge.

Finns i området

På Länsmanstorget finns livsmedelsaffär samt att viss övrig service och butiker finns runt om i stadsdelen. I stadsdelens södra ände vid sjön Svarte Mosse hittar du motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. Det är heller inte långt till Hisingsparken, Hisingens badplatser eller fritidsbåtshamnen i Björlanda. Du bor nära cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare i stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar.