Hoppa till innehåll

Är du vår nya HR-chef?

Poseidon har ett viktigt stadsutvecklingsuppdrag som kräver ett visionärt och tryggt ledarskap. Nu söker vi en erfaren HR-chef som bidrar med sin kompetens och person i samtliga HR-frågor. Är du en schysst, utvecklande ledartyp som vill skapa goda resultat med oss?

Vi söker dig som vill axla en nyckelroll som HR-chef i en spännande och komplex verksamhet på Bostads AB Poseidon, som ingår i Sveriges största allmännytta, Framtidenkoncernen.

Ditt ansvar blir att utveckla och driva Poseidons strategiska och operativa HR-arbete, agera dagligt stöd till verksamheten och bidra med resultat för bolagets fortsatta utvecklingsarbete och attraktionsförmåga. I rollen ingår att forma och vidareutveckla HR-avdelningen samt säkerställa att HR-strategier, riktlinjer och visioner förverkligas och implementeras i effektiva och smidiga HR-processer. I din vardag arbetar du nära ditt HR-team med att stödja, utmana och inspirera en grupp på 60-talet chefer och cirka 400 medarbetare. Du driver HR-frågor av alla slag och balanserar verksamhetsnära och i högsta grad händelsestyrda arbetsuppgifter, samtidigt som du driver utvecklingen framåt.

I rollen ingår budget- och personalansvar för HR-avdelningen som består av en HR-strateg och en HR-administratör. Till avdelningen hör även Framtidens Lönecenter bestående av lönechef och 7 medarbetare som levererar lönetjänst till samtliga bolag i Framtidskoncernen samt några kunder i lokalklustret i staden, samt Framtidsverkstaden som är en intern utbildningsverksamhet. Du samverkar och företräder Poseidon i olika nätverk inom både Framtidenkoncernen och Göteborgs Stad. I din roll ingår tät samverkan med fackliga parter samt med vår avdelning kommunikation gällande strategier för arbetsgivarvarumärke, rekrytering, ambassadörskap och kultur. Du rapporterar till Poseidons vd och ingår i ledningsgruppen. Du är placerad på Poseidons kontor i Gamlestaden Göteborg.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som HR-chef hos oss på Poseidon behöver du ha en bred kompetens inom HR-området i kombination med en för området relevant akademisk utbildning. Du är en van ledare med erfarenhet av att driva och utveckla moderna HR-organisationer. Du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete och flera års chefserfarenhet med personal-, verksamhets- och budgetansvar. För att trivas i rollen tror vi att du både gillar och är väl insatt i arbetsrättsliga frågor och arbetsmiljöområdet. Vidare är du en trygg individ med god förhandlingsvana och intresse för att driva och utveckla lönebildning. Du har god insikt i politiskt styrda organisationer och har ett samhällsengagemang.

En trygg, utvecklande ledare med förmåga att se helheter
Som person är du empatisk och kommunikativ med högt driv och integritet. Du trivs med att vara nära verksamheten för att stötta och utbilda chefer och medarbetare inom ditt område och delegerar med tillit. Dessa egenskaper kombinerar du med en analytisk och strukturerad förmåga. Därför är du öppen, tillgänglig och lyssnande, och har lätt för att prata med alla delar av organisationen. Vidare är du en nyfiken omvärldsanalytiker som håller dig uppdaterad inom ditt område och kan fatta välgrundade beslut inom givna ramverk.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi bygger plats för dig!

Vill du veta mer?

Då kan du kontakta tf VD, Terje Johansson på terje.johansson@poseidon.goteborg.se eller HR-chef Framtidenkoncernen, Linda Björk på linda.bjork@framtiden.se. Fackliga representanter är Göran Helgegren för Akademikerna, 031-332 11 11 eller goran.helgegren@poseidon.goteborg.se samt Monica Albinsson för Unionen, 031- 332 12 86 eller monica.albinsson@poseidon.goteborg.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 19 april 2024. Vi ser gärna att du kommer in med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kommer att göra urval.

Vi planerar att kalla till ett första intervjutillfälle 26 april och 29 april. Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen görs arbetspsykologiska tester samt bakgrundskontroll på slutkandidat.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 28 500 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i sju distrikt, nära våra hyresgäster.

Ansök här