Hoppa till innehåll
Mitt boende

Laga mat på rester

Att ta vara på dina matrester är både smart och gott och snällare mot plånbok och klimat.

Göteborgaren slänger i snitt 15 kg fullt ätlig mat varje år. I snitt kan ett hushåll spara 3 000 till 6 000 kr per år på att minska sitt matsvinn. Det vi slänger mest är frukt och grönt, tätt följt av matrester och bröd.

I stället för att slänga pengar i soporna – planera dina måltider och matinköp, ta vara på matrester och få mat att hålla längre genom att frysa och ha rätt temperatur i kylskåpet.

Vill du ha tips på hur du kan använda dina matrester?


Mer från Öster

Öster

Barn och gårdsförening i Olskroken bidrog till en renare miljö!

Läs mer
Öster

På gång i ditt bostadsområde

Läs mer
Öster

Spara el och vatten

Läs mer
Öster

Res smartare i vardagen!

Läs mer
Öster

Sommarens stjärnor är snart här – våra sommarjobbare!

Läs mer
Öster

Så får du hjälp av Störningsjouren

Läs mer
Öster

Strålande väder och glada hyresgäster på Poseidonvarvet

Läs mer
Öster

Så kan en hemförsäkring bli din räddare i nöden

Läs mer