Hoppa till innehåll
Mitt boende

Laga mat på rester

Att ta vara på dina matrester är både smart och gott och snällare mot plånbok och klimat.

Göteborgaren slänger i snitt 15 kg fullt ätlig mat varje år. I snitt kan ett hushåll spara 3 000 till 6 000 kr per år på att minska sitt matsvinn. Det vi slänger mest är frukt och grönt, tätt följt av matrester och bröd.

I stället för att slänga pengar i soporna – planera dina måltider och matinköp, ta vara på matrester och få mat att hålla längre genom att frysa och ha rätt temperatur i kylskåpet.

Vill du ha tips på hur du kan använda dina matrester?


Mer från Öster

Öster

På gång i ditt bostadsområde

Läs mer
Öster

Sommarens stjärnor är snart här – våra sommarjobbare!

Läs mer
Öster

De tre vanligaste störningarna – och hur de hanteras

Läs mer
Öster

Strålande väder och glada hyresgäster på Poseidonvarvet

Läs mer
Öster

Vårens hyresgästaktiviteter

Läs mer
Öster

På gång i ditt bostadsområde

Läs mer
Öster

Så kan en hemförsäkring bli din räddare i nöden

Läs mer
Öster

Fler tycker det är lättare att hantera sitt avfall

Läs mer