Hoppa till innehåll

Svartedalen

Om området

Om Svartedalen

Svartedalen på Hisingen har närhet till både staden och havet, men framförallt till stora naturområden. Här bor man bland blomster och träd med konstverk både i entréer och parker. På Karlaplatsen har vi boenden i radhus, låghus och höghus. På Stackmolns- och Väderilsgatan bor en del marknära med uteplats eller med hänförande utsikt från höghusen. Lägenheterna varierar från ettor på 29 kvm till femmor på 130 kvm.

Trevliga Karlaplatsen

Redan på avstånd syns det att Karlaplatsen är något speciellt med sina konstverk och sina små intima gårdar omgärdade av trevliga vinkelhus. Ett område byggt och planerat för att skapa trivsel och hemkänsla, såväl i bebyggelsen som i utemiljön. På de lummiga och välskötta gårdarna finns flera konstverk, som ger ytterligare karaktär åt området. I området finns även grillplatser, lekplatser och bra parkeringsmöjligheter.

Bernhards Gränd och Bymolnsgatan

På Bymolnsgatan ligger trevåningshus, distriktets radhus, bastu samt en av gästlägenheterna. Bernhards Gränd består av trevåningshus. Alla lägenheter på båda adresserna har tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. På Södra och Norra Fjädermolnsgatan reser sig fyra sjuvåningshus.

Karlaplatsen

Lägenheterna på Karlaplatsen har hög kvalitet med bland annat helkaklade badrum, klinkergolv i hall och vardagsrum med parkettgolv av bok eller ek. Här finns allt från mindre bostäder till stora etagelägenheter. Tvättmaskin och torktumlare i lägenheten är standard.

Stackmolnsgatan och Väderilsgatan

Poseidons hus i området består av renoverade låg- och höghus med ursprung från 1950- och 1960-talen. Här finns marknära boenden, vissa med uteplats, samt lägenheter med hänförande utsikt högre upp i husen. Högst upp i de tre höghusen på Stackmolnsgatan får du en fin överblick över delar av Göteborg.

Trygghetsboende på Stackmolnsgatan

I tre av fastigheterna erbjuder Poseidon Trygghetsboende för hyresgäster som är 70+, dvs. 70 år fyllda eller äldre. Till boendet hör trevliga aktiviteter i gemensamma lokalen på Stackmolnsgatan 3.

Gästlägenhet

Du som bor på Karlaplatsen har möjlighet att hyra gästlägenheter på Bymolnsgatan 5 om du skulle få långväga besök. Här finns plats för 4 personer.

Finns i området

I anslutning till Poseidons hus i Svartedalen finns en större livsmedelsbutik. Även på Länsmanstorget finns en livsmedelsbutik samt att det finns antal mindre butiker och service av olika slag runt om i stadsdelen. I stadsdelens södra ända vid sjön Svarte Mosse finns motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. En promenad eller cykeltur bort ligger Hisingsparken och Hisingens badplatser, samt fritidsbåtshamnen i Björlanda. Här har du nära till cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare dit och över hela stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar

De här gårdsföreningarna är aktiva i Svartedalen:

Väderilen

Pallkrageodling för Väderilsgatan. Ibland fikar man i möteslokalen Fyren på Väderilsgatan 53.

Solfjädern

Gårdsföreningen ordnar aktiviteter för unga och lite äldre i lokalen på Norra Fjädermolnsgatan 14-16. Håll utkik i din trappuppgång efter inbjudan till trevligheter!

Fyrens språkcafé

Gårdsföreningen för dig som vill prata svenska med grannarna. Kom till Fyren på Väderilsgatan 53 söndagar 15.00 -17.00.