Hoppa till innehåll

Stampen

Om området

Om Stampen

Utmed Gullbergsån – en kort promenad från evenemangsstråket med Ullevi och Scandinavium samt citykärnan – ligger våra bostäder på Norra Ågatan. Husen har trevliga, gröna utemiljöer med planteringar och lekplatser. Lägenheterna är från ettor på 42 kvm till femmor på 130 kvm i etage med terrasser. I källarplan ryms 100 parkeringsplatser och varje uppgång har tvättstuga i gatuplan med fönster mot gatan.

Kvarteret Venus

På andra sidan ån ligger kvarteret Venus centralt placerat i Gårda mellan Gullbergsån och Anders Personsgatan. Våra hus i kvarteret stod klara i maj år 2012 med lägenheter på ett rum och kök till fyra rum och kök. De lägenheter som inte har takterrass eller uteplats i markplan har istället ett upplevelserum. Upplevelserummet, ett inglasat uterum, värms upp till minst 18 grader året runt. I källarplanet finns ett garage med 164 parkeringsplatser.

Norra Ågatan

Norra Ågatan är ett modernt bostadskvarter som harmonierar väl med övrig bebyggelse i området. Arkitekturen, materialvalen och färgsättningen är särskilt anpassade för att husen ska smälta in i den omkringliggande bebyggelsen. Mellan husen ringlar upplysta gångstråk fram till de ljusa och öppna entréerna. Bryggan nere vid Gullbergsån är ännu en avkopplande plats i kvarteret.

Om lägenheterna

Gemensamt för lägenheterna är den höga takhöjden. Eftersom kvarteret ligger centralt är lägenheterna ljudisolerade utöver standard. Vissa av lägenheterna på Norra Ågatan är även utrustade med så kallade snarkrum, det vill säga extra starkt ljudisolerade rum. Samtliga lägenheter har balkong, terrass eller uteplats.

Gästlägenheter

Får du långväga besök kan du hyra en av vår gästlägenheter på Norra Ågatan och Anders Personsgatan. Lägenheterna har plats för en till två personer och är tillgänglig för alla våra hyresgäster i distrikt Öster.

Finns i närheten

Stampen ligger endast tio minuters gångväg från Centralstationen och innerstan. På andra sidan E6:an finns dessutom Olskrokstorget med livlig torghandel, livsmedelsaffär, bank, systembolag och butiker. Dessutom ligger nya Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan mycket nära. I området finns såväl förskolor, kommunala skolor F-9 samt privata Göteborgs Högre Samskolas högstadium samt gymnasium. Du bor intill cykelleder och kollektivtrafik med linjer som tar dig vidare över hela stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar