Hoppa till innehåll

Rambergsstaden

Om området

Om Rambergsstaden

Våra fastigheter i Rambergsstaden ligger på Rambergets sluttning samt i området kring Kvilletorget. Här domineras bebyggelsen av landshövdingehus med sina karaktäristiska gator och mysiga gårdar. Även våra fastigheter är landshövdingehus byggda under 1930-talet, med undantag av fyravåningshuset på Myntgatan byggt på 1980-talet och våra nya lägenheter på Tunnbindaregatan, som stod klara för inflyttning 2020. Lägenheterna är från ettor på 39 kvm till fyror på 100 kvm.

Historik

Ramberget var under förra seklet en knutpunkt för bönder på Hisingen, som tog sig hit för att frakta sina varor till Göteborgs salutorg med båt. Kvilletorget utvecklades snart till Hisingsbornas eget salutorg. Idag har Rambergsstaden ett centralt läge med mycket goda kommunikationer och nära till all kommersiell service tack vare närheten till Backaplan.

Studentlägenheter

På Jägaregatan, Hisings- och Tunnbindaregatan erbjuder vi även studentlägenheter. Fastigheterna, som även dem är göteborgstypiska landshövdingehus, ligger inom kort cykelavstånd från Chalmers Lindholmen.

Finns i området

Här får du tillgång till Göteborgs utsiktspunkt Ramberget med Keillers park. Kvilletorget med sin handel och butiker svarar för närservicen. På gångavstånd ligger även Backaplan med stormarknader och sitt utbud av service, handel. Det är heller inte långt till havsbad som Lilleby och Sillvik utmed Hisingens västra och nordvästra kust. I närheten finns flera förskolor, grundskolor, Lundby sjukhus samt Lundbybadet. Här bor du också nära cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare i stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar.

De här gårdsföreningarna är aktiva i Rambergsstaden:

Skäppan

Tunnbindare- och Parmmätaregatans odlings- och trivselförening, som gärna grillar tillsammans!

Ekorregården

Gårdsföreningen som odlar och umgås på Rambergsvägen 13 och 15.

Kålkraftverket

Pallkrageodling och trivselaktiviteter med grannarna på Jägaregatan 8-10.

Korpen

Grannarna på Östra Stillestorpsgatan 2-6 odlar både gemenskap och i pallkragar.