Hoppa till innehåll

Masthugget

Om området

Om Masthugget

Masthugget är något av det mest göteborgska man kan tänka sig. Den gamla förstaden växte upp längs hamnen och fick namn efter det viktiga hantverket att hugga master. Även om livet i Masthugget idag är betydligt lugnare än på sjömännens och hamnfolkets tid, är det fortfarande en levande stadsdel med gott om små affärer och restauranger. Poseidons lägenheter i Masthugget ligger på Fjärde Långgatan och är sjuvåningshus från 1989, där de flesta lägenheterna har en stor balkong eller uteplats mot den skyddade innergården. Lägenheterna varierar mellan ett och fem rum och kök med storlekar från 41 till 103 kvm.

Historik

Masthugget uppstod redan under 1600-talet som en oreglerad förstad till Göteborg. Närheten till hamnen gjorde att folk med sysslor i hamn eller till sjöss gärna bosatte sig i området. Först 1866 upprättades en stadsplan för området. Planen innefattade rätvinkliga kvarter och innebar att de gamla trähusen fick rivas och ge plats åt stenhus i tre till sex våningar. Området ändrade helt karaktär och blev en gedigen stadsdel med en blandning av bostäder, institutioner och affärsverksamheter. Än idag har de legendariska ”långgatorna ”kvar en trivsam blandning av bostäder, butiker och hantverk.

Våra bostäder och lägenheter

Poseidons bostäder i Masthugget ligger på Fjärde Långgatan nära Masthuggstorget och är tegelhus i sju våningar. De flesta lägenheterna har en stor balkong eller uteplats mot den lugna skyddade gården. Fastigheten har tre uppgångar som vetter direkt ut mot gatan. Såväl i entrén som på innergården möts du av gröna växter. På gården finns både lek- och grillplats.

Gästlägenheter

Du som bor i Masthugget har möjlighet att hyra en av gästlägenheterna som finns i Haga om du skulle få besök. I lägenheten på Landsvägsgatan 16 finns plats för fem personer. I lägenheten på Mellangatan 25 finns plats för 6 personer.

Finns i området

Med både Linnégatan, Järntorget och Masthuggstorget runt hörnet ligger Fjärde Långgatan nära det mesta. På de trendiga och lite bohemiska ”långgatorna” ligger kaféer och pubar varvade med gourmetrestauranger och antikaffärer. Med Masthuggets centrala läge i staden har du har promenadavstånd till stadskärnans hela utbud av shopping, service, nöjen och kommunikationer. Du bor också nära kollektivtrafik och hubben Järntorget som tar dig vidare över hela stan, se västtrafik.seför närmaste hållplatserna och avgångar.

Gårdsföreningar

Vill du komma i kontakt med någon av våra gårdsföreningar eller kanske starta en ny? Då kan du läsa mer om det här.