Hoppa till innehåll

Lövgärdet

Om området

Om Lövgärdet

Vackert belägna stadsdelen Lövgärdet, ett av de senast byggda områdena i Angered, stod klar under 70-talet. Här finns en stor variation med både höghus, låghus och radhus. Alla med generöst tilltagna grönytor runt omkring. Lövgärdet ligger högt och ljust och många bostäder har därför en vidsträckt utsikt. Närmsta granne är naturreservatet Vättlefjäll. Våra lägenheter i området varierar från ettor med kokvrå på 22 kvm upp till sexor på 129 kvm.

Historik

Övre Lövgärdet byggdes 1973-1977 som Göteborgs sista miljonprogramsområde. Platsen var väl vald med sitt höga läge och naturen. I slutet av 90-talet stod flera lägenheter outhyrda. För att råda bot på situationen revs då sex av de höga punkthusen. Med ens blev Lövgärdet mindre storskaligt med fler öppna ytor mellan husen. Området har sedan dess förnyats och varsamt renoverats i omgångar.

Husen och lägenheterna

I Poseidons hus i Lövgärdet får du som hyresgäst mycket boende för pengarna. Du bor i den del av Lövgärdet som ligger nära naturen och sjöarna, bland annat utmärkta badplatsen Surtesjön. Lövgärdet är dessutom ett av de mest välplanerade områdena i Angered. Här har husen inte samma stora skala som i vanliga 70-talsområden. Bebyggelsen domineras istället av låg- och radhus med ett och annat höghus.

Kaprisgatan

På Kaprisgatan bor man i radhus eller lägenhet. Lägenheterna i de trivsamma suterränghusen med två eller tre våningar har uteplatser i markplan. Den lummiga gården är bilfri och mycket barnvänlig. En stor lekplats för barnen finns även i barnens eget paradis – ”Lillskogen”.

Övre Lövgärdet

Poseidons bostäder i Övre Lövgärdet ligger på Mejramgatan, Paprikagatan samt Rosmaringatan. Området består av låghus samt höghus med nio våningar. Gårdarna, som är öppna och rymliga, sjuder av aktivitet om somrarna. Mitt i Övre Lövgärdet ligger allaktivitetshuset Eklövet, utformat av våra hyresgäster med allt från café och datastuga till vävstuga och styrketräning. Här finns även ljusa och praktiska miljöhus, utegym, hundlek samt lekplatser.

Finns i området

Från Övre Lövgärdet är det gångavstånd till badplatserna i Surtesjön, koloniområdet Lövkojan och bergsområdet Vättlefjäll. Här kan du hyra kanot och paddla genom ett nät av sjöar och kanaler eller ge dig ut på fiskafänge. Förskola finns i kvarteret och lågstadieskola strax intill. I området finns även Lövgärdet Centrum med viss service och handel.

Här bor du nära cykelleder och kollektivtrafik, med närhet till Angereds Torgs butiker och all upptänklig service som Angereds Arena, Angereds Närsjukhus samt Blå Stället med teater, biograf och andra fritidsaktiviteter. Angereds Torg har en hubb med kollektivtrafik som tar dig vidare över hela stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Hyra lokal

Vill du hyra Eklövet på Paprikagatan 30 eller festlokalen på Paprikagatan 32, kontakta Shilan George.

Mejl: Shilan.George@poseidon.goteborg.se

Tfn: 031- 332 15 53

Obs! Eklövet hyrs endast ut till föreningar och festlokalen hyrs endast ut till Poseidons hyresgäster i Lövgärdet och Angered.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar

De här gårdsföreningarna är aktiva i Lövgärdet just nu:

Mejramparadiset

Odlar i pallkrage och har barnverksamhet.

Groddarna

Odlar i pallkrage vid Paprikagatan 34 och 14.

Gardenia

Var med och odla tillsammans med dina grannar bakom Rosmaringatan 36.

Syrenen

I lokalen på Mejramgatan 45 har gårdsföreningen barn- och ungdomsaktiviteter.