Hoppa till innehåll

Kvillebäcken

Om området

Om Kvillebäcken

I Kvillebäcken på centrala Hisingen bor du nära både innerstan och lummiga park- och strövområden. Bostäderna består av 1950-talshus och göteborgstypiska landshövdingehus från 1930- till 40-talet. Lägenhetsstorlekarna varierar från ettor på 38 kvm till fyror på 97 kvm. I området finns en del spännande etagelägenheter.

Våra trevåningshus runt Wieselgrenplatsen ligger lugnt och lummigt med ljusa och luftiga gårdar mellan husen. Här finns plats för både lek eller en stunds avkoppling på uteplatserna bland perennplanteringarna. De flesta husen är byggda på 1930- och 1940-talet.

Finns i området

Här bor du på promenadavstånd till service och handel på Wieselgrensplatsen samt köpcentret Backaplan. Du har nära till cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare över hela stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Med S.A. Hedlunds park och uppskattade Flunsåsparken runt hörnet har man också nära till ströv- och motionsområden. Det är heller inte långt till havsbad som Lilleby och Sillvik utmed Hisingens västra och nordvästra kust. I närheten finns flera förskolor och grundskolor, Lundby sjukhus samt Lundbybadet.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-33 211 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar.