Hoppa till innehåll

Krokslätt

Om området

Om Krokslätt

I lugna och gröna Krokslätt, beläget i sluttningarna mellan Guldheden och Mölndal, råder en småskalig charm med gott om grönområden och parker. Ändå ligger Krokslätt nära Göteborgs stadskärna. I området finns såväl nya, moderna bostäder som äldre hus. Våra lägenheter varierar från små ettor på 20 kvm till sexor på 162 kvm. De flesta har balkong, många med härlig utsikt. En del av lägenheterna i markplan har uteplats.

Historik

Området Krokslätt bebyggdes i takt med att industrierna växte fram nere vid Mölndalsvägen från 1850 och framåt. År 1930 var ett rum och kök den typiska familjebostaden i Göteborg, och arbetarfamiljerna var ofta stora. På 30-talet gjorde man stora ansträngningar för att bygga bort trångboddheten. Under denna kraftiga byggrusch började bebyggelsen klättra allt längre upp på stadens höjder.

Husen och lägenheterna

Husen vid Eklandagatan ligger högt med utsikt över Delsjöområdet och Mölndal, bara ett stenkast från Korsvägen och Göteborgs evenemangsstråk. Husen har ingång från gården, eller ska man kalla det parken? Bakom våra hus på Eklandagatan ligger nämligen ett mycket vackert parkområde som rymmer bland annat lekplats, planteringar, grillplats och fotbollsplan.

Glasmästaregatan 4-6

Kvarteret med adress Glasmästaregatan 4-6 kallar vi Kornsjön. De moderna husen är av mycket god kvalitet och har smakfulla gula tegelfasader. Husen som ligger vackert i sluttningen mot Mölndalsvägen har en stor och skyddad innergård med generösa gräsmattor och lekplats.

Glasmästaregatan 14-26 och 15-37

I våra fina, påbyggda 5-våningshus med hiss på Glasmästaregatan 14-26 och 15-37 har de flesta lägenheterna en stor känsla av frihet från balkongen. Här har vi byggt på med 109 lägenheter som har antingen balkong, terrass eller s k upplevelserum: ett uterum som skiljs av med ett glasparti från lägenheten. Öppnar man upp glaspartiet blir balkongen en del av vardagsrummet. I området finns gott om grönska och plats för grill och umgänge.

Framnäsgatan, Brushanegatan och Hantlangaregatan

På Framnäsgatan, Brushanegatan och Hantlangaregatan har vi fastigheter från 40-talet. Mellan husen finns öppna gårdar med plats att umgås, kanske på en picknickfilt eller runt den gemensamma grillplatsen.

Stuxbergsgatan och Solgårdsgatan

Stuxbergsgatan och Solgårdsgatan är tre- till fyravåningshus som ligger lugnt och barnvänligt. Mellan huskropparna finns stora gräsytor och här och var i kvarteret hittar du bänkar och grillplatser. Flera av adresserna är återvändsgator vilket ger ett extra lugn.

Fridkullagatan

De gula fyravåningshusen på Fridkullagatan har en lummig baksida med stora grönytor för grill och umgänge. Lägenheterna i markplan har egen entré ut mot det gröna.

Gästlägenheter

Du som bor i Krokslätt och får långväga besök kan utnyttja en av våra gästlägenheter. Den ena ligger på Framnäsgatan 33 med fyra sängplatser, den andra på Glasmästaregatan 6C med två sängplatser.

Finns i området

Dagligvaruaffär finns i området och det är heller inte långt till Viktor Rydbergsgatan med post- och bankkontor. Apotek finns på Eklandagatan. Med Krokslätts centrala läge i staden har du promenad- och cykelavstånd till Göteborgs stadskärnas hela utbud av shopping, service, nöjen och kommunikation. Du har också nära till kollektivtrafik som tar dig vidare i stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

 

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar.

 

De här gårdsföreningarna är aktiva i Krokslätt just nu:

Framsidan

Grannarna på Framnäsgatan, Hantlangaregatan och Brushanegatan odlar i pallkragar och umgås på gården.

Framåt

Minigym på Brushanegatan 8B, öppet kl 7-21 för dig som vill hålla formen och bor på Framnäsgatan 31-35, Brushanegatan 2-8 eller Hantlangaregatan.

Glasblomman

När solen är framme, är grannarna på Glasmästaregatan ute och odlar i pallkragar och då blir det trivsel på gården.