Hoppa till innehåll

Kärralund

Om området

Om Kärralund

I Kärralund bor du nära både staden och naturen. Med Delsjöområdets naturreservat alldeles runt hörnet har du nära till både motionsslingor, badsjöar, golfbana och motionscenter. Lägg till det mängder av utomhusaktiviteter som fiske, paddling, ridning och elupplysta skidspår om vintern. Samtidigt som naturen finns alldeles inpå knuten är citylivet inte långt borta.

Våra lägenheter i Örgryte Torp

Poseidons lägenheter i Kärralund ligger samlade i nybyggda området Örgryte Torp. Här har vi 209 hyresrätter i hus som är byggda 2017-2018. Gatorna i det nya bostadsområdet har namn efter tv-personligheter. Och vad kan passa bättre för ett område som byggs där tidigare SVT-huset låg?

Finns i området

I närområdet kring Örgryte Torp finns flera mindre livsmedelsbutiker och det finns även en förskola i bostadsområdet. Närmsta hållplats för spårvagn ligger utmed Delsjövägen, alldeles i närheten. Här bor du nära cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare i stan, närmsta hållplats för spårvagn ligger utmed Delsjövägen, alldeles i närheten, se västtrafik.se för avgångar. Med cykel når du Korsvägen och Avenyn på bara tio minuter.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar.

De här gårdsföreningarna är aktiva i Kärralund just nu:

Synvillan

Grannarna på Steen Privins gata 1-5 och Nils Dahlbecks gata 1-11 odlar i pallkragar och umgås på gården.