Hoppa till innehåll

Jättesten

Om området

Om Jättesten

Området Jättesten består av gatorna Baltzersgatan, Jättestensgatan och Sunnerviksgatan. Vid infarten till Baltzersgatan välkomnar vår egen belysta jättesten områdets besökare och boende varje dag. Här bor man på trevliga gårdar med perennplanteringar, lekplatser och stora grönytor. På Långströmsgatan finns små, praktiska lägenheter i korridor med låg hyresnivå. Lägenheterna är från ettor på 20 kvm till treor på 68 kvm.

Historik

Namnet Jättesten kommer från tre stora stenbumlingar som ligger på berget bakom området, som ligger lugnt mellan två äldre villaområden på centrala Hisingen.

Husen och lägenheterna

Våra trevliga hus i Jättesten uppfördes ursprungligen på 1950-talet. Fasaderna är ljusa och fina, med luftiga gårdar och stora perennförsedda grönytor mellan huskropparna. Här finns såväl grillplatser och lekplatser som bastu, egen snickarbod och områdets gästlägenhet. I området finns flera miljökullar och miljöhus, centralt belägna, för källsortering av hushållssopor.

Långströmsgatan

I våra 1960-talshus på Långströmsgatan finns små, praktiska och prisvärda lägenheter som lämpar sig väl för ensamhushåll. Här erbjuds mestadels ettor med kokvrå på 28 kvm, flera tvåor på 39 kvm samt några få treor på 86 kvm. Lägenheterna har eget badrum och är placerade utmed en lång korridor. Parkering finns bredvid husen samt på parkeringsdäck.

Gästlägenhet på Jättestensgatan

Du som bor i Jättesten har möjlighet att hyra gästlägenheter på Jättestensgatan 13 om du skulle få långväga besök. Här finns plats för 2 personer.

Finns i området

I anslutning till Jättesten ligger ett mindre torg med viss service. Den som vill storhandla gör det på närbelägna Eriksbergs Köpcentrum eller på någon av stormarknaderna på Backaplan. Lundby sjukhus har man inom några minuters avstånd. Här bor du nära cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare i stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar.

De här gårdsföreningarna är aktiva i Jättesten just nu:

Jättestens Hobbyknuten

På onsdagar kan du passa på att väva en duk eller liten matta i  lokalen  på Baltzersgatan 6.

Spader dam

Seniorerna som bor på Baltzersgatan, Jättestensgatan eller Sunnerviksgatan träffas på måndagar klockan 18.00-20.00, i lokalen på Baltzersgatan 6, för att spela kort.

Baltzers Persilja

Odlarförening, som ibland träffas och fikar i lokalen på Baltzersgatan 6.

Pumorna

För dig som är lite äldre och vill umgås och fika på torsdagar klockan 11.00-13.00 i lokalen på Jättestensgatan 3.

1966

Är du ny i området eller vill lära känna dina grannar? Då kan du titta in till gårdsföreningen 1966 som du hittar på Långströmsgatan 7, rum 286. Grannarna träffas söndagar, jämna veckor, klockan 17.00-19.00. Här kan du ställa frågor om området, pyssla och umgås med dina grannar.

Jättestens hälsa och snickeri

Vill du använda bastun, snickra något fint eller träna i det lilla gymmet på Jättestensgatan? Då är detta gårdsföreningen för dig!