Hoppa till innehåll

Bagaregården

Om området

Om Bagaregården

Fastigheterna i Bagaregården ligger vackert på en höjd, insprängda i naturen med bilfria gårdar, grönytor och orörd skogsmark runt knuten. De tidstypiska 1940-talslägenheterna tillsammans med det centrala läget har under många år gjort Bagaregården, även kallat Strömmensberg, mycket uppskattat. Från husen på krönet av Nordåsgatan har man en av stadens allra vackraste utsikter. Lägenheterna varierar från ettor på 24 kvm till fyror på 115 kvm.

Bagaregården genom åren

Under 1940-talet började höjden ovanför Redbergsplatsen, även kallat Strömmensberg, byggas. Fastigheterna ligger vackert inbäddade i den uppvuxna naturen. Bebyggelsen består av husen från 40-talet på mellan tre och fem våningar samt 8-våningshusen på Nordåsgatan som stod klara 2013.

Lefflersgatan, Morängatan och Nordåsgatan

Längst upp på höjden ligger husen på Lefflersgatan, Morängatan och Nordåsgatan. Bland grönskan reser sig, förutom 4-våningshusen från 40-talet, Nordåsgatans nybyggda 8-våningshus med hiss. De nya husen har en betagande utsikt högst upp och består av hälften tvåor på 48 till 60 kvm samt resten treor och fyror på 65 till 115 kvm. I området finns förutom tre lekplatser och en förskola gott om parkeringsplatser, både på gatan utanför husen och i parkeringsdäcket.

Frödingsgatan

Frödingsgatan består av två byggnader med grönområden och lekplatser utanför. Dessa hus byggdes 1943 och lägenheterna på andra och tredje våningen har balkong.

Sulitelmagatan och Tomtebacksgatan

På Sulitelmagatan och Tomtebacksgatan skapar våra tre fastigheter som ett eget kvarter med trevliga grönområden mellan husen. Husen byggdes 1943. Två lekplatser finns i området.

Gästlägenhet på Morängatan

Får du långväga besök kan du hyra vår gästlägenhet på Morängatan. Lägenheten har tre sängplatser och är tillgänglig för alla våra hyresgäster i distrikt Öster.

Finns i närheten

Förutom livsmedelsbutiken på Sofiagatan i området är det inte långt till Olskrokstorget och Redbergsplatsen med större mataffärer, diverse butiker och sin torghandel. För naturmänniskan är steget inte långt till friluftsområdena kring Skatås och Delsjön med motionsslingor, bad, fiske och ridskola. Här bor du nära cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare i stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar

De här gårdsföreningarna är aktiva i Bagaregården just nu:

Tomtesulan

Pyssel både till jul och påsk, i lokalen på Sulitelmagatan 3 B,  för både liten och stor som bor på Sulitelmagatan eller Tomtebacksgatan. Gårdsföreningen ser även över utemiljön på gården och planterar blommor, både på hösten och våren. Titta gärna in och gör ett fynd eller lämna det som du inte längre behöver i det nya återbruksrummet, bredvid tvättstugan!