Angered Centrum

Om området

Om Angered Centrum

Poseidons bostadsområde i centrala Angered har prägel av fridfullt småsamhälle. Husen har uteplatser som vetter mot gården och skapar en trädgårdskänsla för hela kvarteret. De flesta husen är radhus i två våningsplan och byggdes i slutet av 70-talet och i början på 80-talet. Det finns även fyravåningshus med loftgångar, där samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenheterna är från ettor på 45 kvm till femmor på 120 kvm.

Historik

Stadsdelen Angered växte fram under 60-talet då det rådde stor brist på lägenheter i Göteborg. På den tiden fanns enorma expansionsplaner för stadsdelen. Under 70-talet, när bostadsbehovet minskade, avbröts dock utbyggnaden. Då var cirka 1/3 av Angereds ursprungliga byggplaner förverkligade. På senare tid har Angered fått flera omtyckta småhusområden och bebyggelsen har kompletterats med bostadsrätter, radhus och villakvarter.

Husen och lägenheterna

Poseidons bostäder i Angered Centrum ligger på Länkharvsgatan och Fjäderharvsgatan. Tillsammans bildar byggnaderna en gård med öppna ytor som rymmer lekplats, perennplanteringar och grillplatser. Här finns radhus i två eller tre våningsplan med entréer från gården, samt fyravåningshus där lägenheterna i markplan har uteterrasser. Högre upp i huset har bostäderna balkong. Låghusen har små förgårdar vid entréerna. Området är handikapp- och barnvänligt med skola och förskola inpå knuten.

Finns i området

Angereds Torg med all upptänklig service, kommunikationer och goda parkeringsmöjligheter är knutpunkten i Angered. Här finns bl a Angereds Närsjukhus, Angereds Arena med bad och simhall, livlig torghandel, livsmedelsbutiker, klädbutiker och annan service. På torget ligger även Blå Stället, ett kulturellt centrum med teater, biograf och andra fritidsaktiviteter. Angered har naturen inpå knuten och här är det nära till både bad, fiske, svampplockning och friluftsliv i naturreservatet Vättlefjäll med sin orörda natur.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-33211 15 eller Kicki Persson på Hyresgästföreningen, telefon 0706-99 38 54.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar. 

 

De här gårdsföreningarna är aktiva i Angered just nu:

Angereds Centrums kulturförening

För dig som är intresserad av kultur, bokcirklar och fika.  Öppet första måndagen varje månad klockan 19-21.00 i lokalen på Länkharvsgatan 64!  Få en bok eller byt dina utlästa böcker och färdiglyssnade skivor eller böcker! Helt gratis att hämta eller lämna en bok eller CD-skiva

Är du ny i området? Passa då på att ställa dina frågor till gårdsföreningen, som kan allt om området och gärna hjälper dig som undrar över något. Varför inte stanna på en fika när du ändå är där?

Angeredsbastarna

Bastun, som ligger på Fjäderharvsgatan 65, är öppen onsdag, fredag och lördag. Ring gårdsföreningen för att boka tid!

Fjädern

En gårdsförening för dig som bor på Fjäderharvsgatan 77-115. Grannarna som sköter blomsterplanteringar och ordnar gårdsfester. De har även ett litet snickeri.