Våga bry dig om din granne!

Publicerad 25 juli, 2020

Härlig grååhårig kvinna, med lavendelblå jacka och glasögon i pannan, som ler mot kameran, i bakgrunden grannar som spelar bouleNu mer än någonsin är det viktigt att vi ser och stöttar varandra där vi bor. Lite omtanke från grannen kan betyda mycket. Även om det bara är ett hej i trapphuset.

Sommaren kan bli tuff för den som är sjuk, isolerad och inte kan träffa sina nära och kära. Då kan lite omtanke, ett hej eller en fråga hur man mår betyda mycket. Och för barn eller vuxna som lever i en relation med hot och våld kan sommaren bli en lång ensamhet och pina. Där kan omtanke faktiskt rädda liv.

– Som fastighetsägare har vi en viktig uppgift att fylla när det gäller att förebygga våld i nära relation. Genom konkreta budskap i allmänna utrymmen hoppas vi, att du som behöver det, söker hjälp. Men också ingriper i situationer där civilkurage behövs som allra mest, säger vår vd Lena Molund Tunborn.

Träffa några hyresgäster

Här får du träffa några av våra hyresgäster som diskuterar kring saker som omtanke om grannen, att se varandra, att man inte vill störa och vad ett hej kan betyda.

Hur kan du hjälpa, och hur kan du få hjälp?

Läs mer om vårt koncept Våga bry dig där vi ihop med våra systerbolag i Göteborg uppmanar våra hyresgäster att våga bry sig. Och var du kan vända dig om du behöver hjälp ur en hotfull relation.

Tack för att du vågar bry dig!

 

Till nyhetsarkivet