Stenkoll på Makrillens lägenheter inför hyressättning

Publicerad 5 juli, 2019
I veckan gick Poseidons ansvariga uthyrare och hyresförhandlare igenom kvarteret Makrillens hyresrätter i Gamlestaden med projekt- och byggledaren för byggnationen. Anledningen är att utsikt och insyn behöver kontrolleras noga på plats inför fastställandet av lägenheternas hyror, som varierar enligt Poseidons och Hyresgästföreningens kvalitetshyreskoncept.

Man i bygghjälm framför nybyggnation under byggnation

– Det här är ett jättespännande projekt. Gamlestaden är verkligen en stadsdel där mycket händer och som kommer att bli ännu mer attraktiv när allt är färdigbyggt och knutpunkten för kollektivtrafik är på plats, säger Poseidons hyresförhandlare Göran Helgegren som ihop med uthyrare Patrik Johansson och uthyrningschef Lars Halling gick igenom lägenheternas egenskaper med projektchef Christina Nilsson från Framtidens Byggutveckling och byggledare Johan Wirén från Jan Håkansson Byggplanering AB.
Panoramavy över hus och himmel

Vy mot Gamlestadens Torg från Makrillen, våning 4

Hus under byggnation med några byggarbetare som arbetar på

Med kvalitetshyran, som Poseidon tillämpar enligt sin och Hyresgästföreningens modell, sätts hyrorna efter ett antal olika egenskaper, bland annat dess läge i huset med utsikt och insyn. Har lägenheten till exempel en mer vidsträckt utsikt än andra betalar man mer, har den däremot insyn betalar man mindre. Det var detta gruppen fastställde på sin rundvandring i huset, eftersom det är svårt att göra utifrån enbart ritningar och görs bäst på plats.

– Här finns många trevliga lägenheter med riktigt fina kvalitéer. Från mysiga lägenheter med altan mot gården till andra med vidsträckt utsikt. Vi har också sju riktigt läckra lägenheter på bottenplan med en väl tilltagen takhöjd på 3,50 m. Anledningen är att de ska kunna ställas om till affärs- eller butikslokaler om man i framtiden vill ändra användningen av huset, säger Göran Helgegren.

Fem personer i skyddsvästar inne i en lägenhet. En person har ritningarna framför sig och studerar dessa.
Lägenhet för lägenhet gås igenom noggrant
Personer i bygghjälmar och skyddsvästar bakifrån och en i profil med penna och papper i högsta hugg
Uthyrare Patrik Johansson gör noteringar 

Vill du veta mer om lägenheterna i kvarteret Makrillen, läs mer här!
Till nyhetsarkivet