Skoj vid havet, med nya kompisar på Brännö

Publicerad 11 juli, 2019

Fyra glada tjejer på en brygga med hav och en segelbåt i bakgrunden

I över tjugo år har barn och ungdomar från Kortedala och Gamlestaden blivit inbjudna till en härlig sommarvecka på Brännö – och får uppleva livet på en ö i havet ihop med nya och gamla kompisar.

En del barn kommer tillbaka år från år, vissa har med sig sina syskon. I en vecka får de göra en massa roliga aktiviteter som krabbfiske, knopslagning, segling och spännande utmaningar i båthuset tillsammans med fritidsledarna från Östra Göteborg och Brännö Sjöscouter. 

Två barn i varsin kajak visar härlig gemenskap

Sex barn i färd med att förtöja en gammaldags segelbåt

Mycket tid ägnar man runt bryggan och stranden, vid båtarna och kajakerna. God mat hjälps man åt att laga, och diskar gör man förstås också tillsammans. Fotbollsmatcher och brännboll spelas på den stora gräsmattan. På kvällen samlas man i den mysiga scoutstugan och berättar spännande spökhistorier eller bara myser ihop. 

En barnhand håller i en krabba, man ser bryggan, havet och strandkanten i bakgrunden

Lite fakta om sommarlägret

Ihop med stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arrangerar Bostads AB Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Stena Fastigheter läger på Brännö för ungdomar åk 3-9. Barnen bor på Sjöscouternas gård på Brännö och kostnaden är 450 kronor per barn och vecka, samt 250 kronor för medföljande syskon. I avgiften ingår mat, övernattning, kunniga och engagerade fritidsassistenter, duktiga sjöscouter samt en mängd aktiviteter. Inbjudan till läger går ut i brevlådorna till barn i Östra Göteborg. Barn som inte gått tidigare på lägret prioriteras. Lägret startades 1998 av Bostads AB Poseidon och Göteborgs Stad Kortedala, de första åren hölls de på fastlandet men flyttades ut till Brännö eftersom man ville visa barnen ut till havet.

Vill du veta mer? Kontakta gärna:
Cecilia von Elern, Bostads AB Poseidon cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se
Claes Dahlin, Bostadsbolaget claes.dahlin@bostadsbolaget.se
Sari Isberg, Stena Fastigheter sari.isberg@stena.com
Annika Berntsson, Familjebostäder annika.berntsson@familjebostader.se

 

Till nyhetsarkivet