Vi söker en till ekonom med järnkoll

Förutom ekonomiansvaret på distriktet ingår du i och samarbetar med gruppen av ekonomer inom bolaget. Du kommer att rapportera till distriktschefen och Poseidons ekonomichef.

Du får en av de viktiga nyckelfunktionerna på ett av våra distrikt. Du kommer dessutom att jobba nära de övriga ekonomerna på bolaget, med kontinuerligt utbyte och samarbete.

Dina uppgifter består bland annat av:

• Budget- och prognosarbete
• Bokslut, avstämningar och analyser samt övrig ekonomisk rapportering
• Projektredovisning och investeringskalkylering
• Fakturahantering, löpande arbete med kund- och leverantörsreskontra samt
löpande bokföring
• Att vara ett pedagogiskt stöd till medarbetarna i distriktet i ekonomiska frågor

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker är civilekonom eller har motsvarande kompetens samt några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna från fastighetsbranschen. För att lyckas i arbetet bör du ha erfarenhet av löpande redovisning och att självständigt utföra avstämningar och analyser. Självklart har du goda kunskaper i Excel. Som person är du analytisk, noggrann och flexibel med god social kompetens. Även om ekonomi blir ditt huvudområde, vill vi att du aktivt deltar och stöder distriktets övriga aktiviteter när det behövs. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft.

Intresserad att veta mer?

Välkommen att kontakta ekonomichef Jessica Kruse, telefon 031-332 10 42. Fackliga representanter är Göran Helgegren för Akademikerförbundet, telefon 031–332 11 11 och Per Olsson för Unionen, telefon 031-332 15 27. Vi vill ha din ansökan via mejl senast 8 mars till jobbansokan@poseidon.goteborg.se.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 27 200 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt, nära våra hyresgäster.