Hoppa till innehåll

Torpa

Om området

Om Torpa

Våra fina nyproducerade hus vid Smögengatan i Torpa ligger ett stenkast från Östra sjukhuset. Här bor du med Delsjöområdets strövstigar och badplatser på cykelavstånd och tar dig lätt till centrala staden med kollektivtrafik. Naturen och lugnet är en av Torpas största plus. I närheten finns Skatås och Delsjöområdet med strövområden, badsjöar, motionsspår, utegym, sporthall, gym och ridhus.

Våra lägenheter i Torpa

Poseidons hus vid Smögengatan har ett högt och vackert läge precis vid skogsbrynet. Här har vi 170 lägenheter, fördelade på nio hus. De nybyggda husen är klara för inflyttning under 2021 och från lägenheterna högst upp har man en svårslagen utsikt över omgivningarna. Husen är rustika och byggda i tegel och betong, vilket passar fint med naturen som består av mycket klippor och skog. Mellan husen döljer sig ett garage under mark, vars tak ger plats för gemensamma gårdar och terrasser.

Lägenheterna har 1-4 rum och kök och de allra flesta har balkong eller uteplats. Lägenheterna högst upp i huset har generösa terrasser.

Finns i området

I närheten finns både skolor, apotek och mindre närbutiker vid de lokala torgen. Lite större matbutiker finns bland annat vid Munkebäcks torg i närheten. Här bor du nära cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare i stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar. Från Östra Sjukhuset går både spårvagnar och expressbussar och du tar dig till Göteborgs innerstad på cirka 20 minuter. Reser du med bil kommer du snabbt och enkelt ut på E20.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar. 

De här gårdsföreningarna är aktiva i Torpa just nu:

Smögensallad

Grannarna på Smögengatan 33 och 37 odlar både gemenskap och växter på gården.