Hoppa till innehåll

Tofta

Om området

Om Frölunda kyrkogata

På en av kullarna intill Frölunda kyrka ligger trevliga Frölunda Kyrkogata. Husen i två våningar är trivsamt grupperade vilket skapar små gårdar mellan husen. Här fungerar den gemensamma grillplatsen och boulebanan som naturliga träffpunkter. Både husen och miljön omkring håller en hög standard och alla lägenheter har antingen uteplats eller balkong. I området finns bostäder från ettor på 29 kvm till fyror på 94 kvm. Områdets cirka 100 lägenheter är i första hand reserverade för dig som är över 55 år.

Historik

Bostäderna på Frölunda Kyrkogata i Tofta byggdes 1996 och är ett boendealternativ för dig som är över 55 år. Mitt i det ljusa, gröna och fridfulla området finns den flitigt använda boulebanan. Här finns även andra samlingspunkter som grillplats och vackra perennplanteringar.
På Frölunda Kyrkogata 39 håller en gårdsförening till i en gemensamhetslokal dit alla hyresgäster i området är varmt välkomna. I lokalen finns bland annat bastu. Föreningen arrangerar bland annat pysselkvällar, hobbyaktiviteter, bussresor och sommarfester. Mer information om aktiviteter finns på anslagstavlan i din uppgång.

Husen och lägenheterna

På Frölunda Kyrkogata har samtliga lägenheter antingen uteplats eller balkong. De sistnämnda är i några fall inglasade. Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett eget förråd, praktiskt placerat bredvid entrédörren. Vissa lägenheter har förrådet inne i lägenheten. Lägenheterna värms upp med elelement och hyresgästen betalar elen. Solceller på samtliga söderfasader producerar fastighetsel för uppvärmning av varmvatten.

Finns i området

Här bor du nära cykelleder och kollektivtrafik som tar dig vidare över hela. stan, se västtrafik.se för närmaste hållplatserna och avgångar. Bara en promenad eller cykeltur från Frölunda Kyrkogata ligger knutpunkten Frölunda Torg med sitt stora utbud av handel, service samt Resecentrum med kollektivtrafiklinjer som tar dig över hela stan med spårvagn och buss. Kulturhuset vid Frölunda Torg erbjuder bland annat utställningar, teater, inomhusbad och bibliotek. Härifrån är det heller inte långt till Ruddalens friluftsområde med skogsstigar, upplysta motionsslingor och skridskobana om vintern samt havet med badplatser som Näset, Fiskebäck och Askim. Alldeles intill Frölunda Kyrkby finns även Frölunda kyrka, som byggdes 1866.

Gårdsföreningar

Gårdsföreningar

En gårdsförening består av hyresgäster i ett bostadsområde som samlas kring ett gemensamt intresse. Syftet med våra gårdsföreningar är helt enkelt att öka trivseln och gemenskapen.

Gårdsföreningarna är öppna för alla som bor hos Poseidon i det aktuella området. Om du vill komma i kontakt med någon gårdsförening, eller vill starta en ny, hör av dig till Cecilia von Elern på Poseidon, telefon 031-332 11 15, mail: cecilia.von.elern@poseidon.goteborg.se.

Här kan du läsa mer om Poseidons arbete med gårdsföreningar.

De här gårdsföreningarna är aktiva i Tofta just nu:

Frölunda Kyrkogata

Gårdsföreningen för dig som vill spela boule, basta eller använda ett mindre gym. Träffas varje måndag klockan 18.00-20.00 i lokalen på Frölunda Kyrkogata 39, då man umgås och fikar.