Agnesberg

Om området

Om Agnesberg

Agnesberg ligger vackert beläget utefter Ramnebacken i Götaälvdalen med vidsträckta naturområden inpå knuten. Här, på Schottisvägen, har Poseidon lägenheter i ett hus som är byggd i mitten av 60-talet. Huset ligger grönt och lummigt mellan villor och radhus. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats i västerläge. De minsta lägenheterna är ettor på 31 kvm och de största treor på 107 kvm.

Historik

Agnesberg var tidigare huvudort i Angereds socken innan den införlivades i Göteborg 1967. Fornfynd visar att den bördiga jorden kring Angered lockade bosättare redan under forntiden. Från att ha varit jordbruksbygder har området utvecklades Angered mot industri och handel och under 60-talet genomgick den gamla landsbygdsförsamlingen en stor förändring.

Finns i området

Närmsta center är Angereds Torg där du hittar all upptänklig service och kommunikationer. Här finns bl a Angereds Närsjukhus, Angereds Arena med bad, friidrottsanläggning och ishall, livlig torghandel, livsmedelsbutiker, klädbutiker och annan service. På torget ligger även Blå Stället, ett kulturellt centrum med teater, biograf och andra fritidsaktiviteter. Naturreservatet Vättlefjäll med sina 130 kvm orörda natur ligger runt knuten och bjuder på vandringsleder, fiske och bad.

Gårdsföreningar

Vill du komma i kontakt med någon av våra gårdsföreningar eller kanske starta en ny? Då kan du läsa mer om det här.