Hoppa till innehåll

Direktbyte

Den som har ett förstahandskontrakt på en hyresrätt har möjlighet att byta den med en annan hyresgäst. Du kan göra ett direktbyte med andra hyresgäster inom Poseidon eller hos andra hyresvärdar.

För att kunna göra ett direktbyte behöver du först själv söka upp en person att byta lägenhet med. Kolla gärna in Bytestorget – där du hittar andra inom Poseidon som vill byta lägenhet.

Vid ett direktbyte ska den nya hyresgästen godkännas av respektive hyresvärd. För att bytet ska godkännas ska beaktansvärda skäl finnas. Det kan vara ändrade familjeförhållanden, arbete eller studier. De hyresgäster som vill göra ett direktbyte ska i regel ha bott i nuvarande lägenhet minst ett år. Vi godkänner bara direktbyten mellan hyresrätter.

Vi tillåter inte direktbyte av parkeringsplatser eller garage. När du gör ett direktbyte av lägenhet kan du alltså inte överlåta din p-plats till kommande hyresgäst.

Vi är måna om att allt går rätt till vid ett direktbyte. Därför kan det ta lite tid. Handläggningstiden för ett direktbyte är cirka åtta veckor. Om du funderar på att göra ett direktbyte – kontakta din uthyrare i ett så tidigt skede som möjligt. Skicka in din blankett om direktbyte till vår uthyrningsavdelning:
Bostads AB Poseidon
Box 6156
400 60 Göteborg

Kontaktuppgifter till uthyrare hittar du här.

Blankett för direktbyte (PDF)
Blankett samtycke att behandla känsliga uppgifter (PDF)