TryggareHem

Börjar lägenheten kännas stor och dyr? Ser du dig om efter ett bekvämt boende på äldre dar? Då kanske TryggareHem är något för dig.

Konceptet är ett sätt att underlätta för våra äldre hyresgäster att flytta till en mindre och bekvämare lägenhet. Samtidigt kan vi frigöra stora lägenheter, som vi vet att många letar efter.

Så här fungerar TryggareHem:

  • Är du över 55 år och bor i en trea får du under 2018 dubbel kötid på Omflyttningsplatsen om du söker en TryggareHem-lägenhet i Högsbohöjd. Bor du i en fyra får du tredubbla dina ködagar.
  • Du söker själv lägenheten via Omflyttningsplatsen på webben. Lägenheter som ingår i konceptet är markerade med ”TryggareHem”. Har du inte tillgång till dator – kontakta oss!
  • Erbjudandet gäller under 2018 för dig som har ett förstahandskontrakt hos Poseidon och är över 55 år.

Varför ska jag välja en TryggareHem-lägenhet?

Våra TryggareHem-lägenheter har ett till två rum och kök och finns i Högsbohöjd. Lägenheterna har mindre anpassningar, som gör dem tryggare att bo i längre. Bland annat spisvakt, elektroniskt tittöga och enklare handtag i badrummet.

En annan viktig del i konceptet är gemensamhetslokalen i området. Lokalen är öppen för alla och här fixar en trygghetsvärd aktiviteter varje vecka.

Vad kostar lägenheten?

Det kostar inget extra att hyra en TryggareHem-lägenhet. Hyrorna är desamma som andra lägenheter i området.

Varför just Högsbohöjd?

TryggareHem är ett projekt där vi på Poseidon testar att göra det lättare för äldre hyresgäster med stora lägenheter att flytta till ett mindre och bekvämare boende. Vi vet att många söker större lägenheter hos oss. Samtidigt riskerar många äldre att sitta fast i stora lägenheter med hög hyra helt i onödan eftersom det kan vara krångligt att hitta en bra lägenhet.

Vårt bostadsområde i Högsbohöjd har rymliga och trivsamma gårdar. Hela området är plant med asfalterade gångvägar och gränsar till vackra friluftsområden. Flera av lägenheterna har uteplatser i markplan. Här finns sedan tidigare vårt etablerade trygghetsboende med aktiva hyresgäster och gemensam aktivitetslokal. För att underlätta tillgängligheten i området kommer vi även att skapa fler sittplatser och kontrastmarkeringar.
I området finns en livsmedelsbutik samt pizzeria/gatukök. I närheten ligger Axel Dahlströms torg med ett större utbud av butiker och service. Närmsta hållplats för buss är Fyrktorget. Närmsta hållplats för spårvagn är Lantmilsgatan.

Frågor?

Om du har frågor om TryggareHem och vårt trygghetsboende i Högsbohöjd, vänd dig gärna till:

Sylvie Norum, boendeutvecklare distrikt Väster, tel 031-332 13 12
Patrik Hakenmyr, affärsutvecklare, tel 031-332 11 10.