Hoppa till innehåll

Vill du bygga stad och samhälle med mig och mitt starka lag? Vi söker en distriktschef med utökat ansvar i Väster.

Brinner du för att skapa samhällsnytta? Vill du vara med och skapa varaktig förändring i ett utsatt område och för staden som helhet?
Nu erbjuder Poseidon ett spännande distriktschefsuppdrag, som även innebär ett samordningsansvar för att allmännyttans bostadsförvaltning i Frölunda-Tynnered fortsätter att utvecklas i rätt riktning.

Poseidon har ett tydligt uppdrag från staden – att satsa på, stärka och utveckla de områden som vi kallar våra utvecklingsområden. Målet är att ingen del av staden ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden 2025. Nu söker vi en erfaren, inspirerande lagledare som kan axla ett dubbelt uppdrag:

• att leverera en superslipad och effektiv förvaltning med hög kundnöjdhet i Poseidons distrikt Väster
• att samordna Bostadsbolagets, Familjebostäders och Poseidons satsningar i Frölunda-Tynnered för att säkerställa en varaktig förändring för människorna och området

En driven ledare

Distrikt Väster med 50-talet medarbetare förvaltar cirka 4 900 hyresrätter samt kommersiella lokaler i ett blandat bestånd av äldre fastigheter och nyproduktion. Distriktet har en omfattande portfölj av underhåll och investeringar för de kommande tio åren. Teamet du leder består av fastighetsförvaltare och husvärdar, miljövärdssamordnare och miljövärdar, utvecklingschef, utvecklingsledare och boendeutvecklare, trygghetschef, trygghetsvärdssamordnare och trygghetsvärdar, fastighetsingenjör, ekonom och kommunikatör med distriktskontor intill Frölunda Torg.

Som distriktschef har du det övergripande ansvaret att proaktivt säkerställa:
• hög kundnöjdhet
• att verksamhet och ekonomi utvecklas enligt mål och planer
• drift, underhåll och värdeutveckling av fastigheterna
• distriktets utveckling tillsammans andra fastighetsägare, polis och staden-aktörer

Ansvar för koncernintern samordning

Hösten 2021 flyttades Tynnered ned från särskilt utsatt till riskområde på polisens lista. Att många olika aktörer i området engagerat sig är en nyckelfaktor. Bostadsbolaget, Familjebostäder och Poseidon har förstärkt sitt arbete och är på god väg att implementera Framtidenkoncernens strategi för utvecklingsområden för Frölunda-Tynnered som helhet och Poseidon har getts det sammanhållande ansvaret. Med din roll som distriktschef i Poseidon följer därför ett övergripande ansvar att se till att strategierna omsätts till konkreta handlingsplaner och insatser i alla tre bolag.

Arbetsuppgiften förutsätter ett aktivt arbete tillsammans med bolagens verksamhetsansvariga i området och du representerar såväl Poseidon som koncernen i externa sammanhang.
Arbetet kräver mycket eget ansvar, drivkraft och verkställighet i nära dialog med Poseidons och koncernens drivna och kompetenta medarbetare, som arbetar med att skapa trygga bostadsområden och nöjda hyresgäster.

Stor möjlighet att göra skillnad för Göteborg

Vi erbjuder dig en utmanande och ansvarsfull roll med stora möjligheter att påverka utvecklingen inom ett välskött bolag med engagerade och stolta medarbetare. Du rapporterar till vd och ingår i en företagsledning som värdesätter din erfarenhet, kompetens och ambition och som kommer att stötta dig i din personliga utveckling. Vi erbjuder också en plats i ett lag som bestämt sig för att göra skillnad på riktigt. Med Poseidon som arbetsplats får du en unik möjlighet att bidra till utvecklingen av Göteborg som både stad och samhälle.

En samverkande, handlingskraftig och lyssnande ledare

Vi söker dig som är trygg i att leda och inspirera dina medarbetare mot uppsatta mål. Du är affärsmässig, välorganiserad och har förmågan att driva arbetet framåt. Du är van vid samarbete och har förmågan att skapa goda relationer såväl internt som externt. Du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift och att sammanfatta arbetet i analyser och rapporter.

Kvalifikationer:
• högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
• flerårig erfarenhet från ledande roll med personal-, budget- och resultatansvar
• gedigen kunskap och erfarenhet av hyresrättsförvaltning
• erfarenhet av samverkan mellan offentliga och privata aktörer
• erfarenhet av en politiskt styrd organisation
• beställarkompetens och förhandlingsvana
• goda kunskaper i Microsoft Office
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi bygger plats för dig!

Vill du veta mer?

Då kan du kontakta vår vd Lena Molund Tunborn på tel. 031-332 10 90 eller via mejl lena.molund-tunborn@poseidon.goteborg.se. Fackliga representanter är Göran Helgegren för Akademikerna, tel 031-332 11 11 eller mejl goran.helgegren@poseidon.goteborg.se samt Diana Pusac för Unionen, tel 031-332 11 99 eller mejl diana.pusac@poseidon.goteborg.se.

Är du kollegan vi letar efter?

Välkommen med din ansökan senast 30 oktober. Vi intervjuar sökande löpande så hör av dig snarast om du är rätt person för jobbet. Kvalitetssäkring av rekryteringsprocessen för slutkandidat kommer att ske genom arbetspsykologiska tester samt bakgrundskontroll.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 28 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i sju distrikt, nära våra hyresgäster.

Ansök här