Hoppa till innehåll

Vi söker ekonom med intresse för samhällsfrågor!

Vi har ett viktigt uppdrag att skapa trygghet och trivsel för göteborgarna. Nu söker vi en ekonom som vill jobba ihop med oss, för stadens och hyresgästernas bästa.

I din roll som ekonom får du en viktig nyckelfunktion i ett av våra distrikt – där vi jobbar brett, uthålligt och handlingskraftigt för att skapa trivsel och trygghet i våra bostadsområden. Här är du med aktivt på vår utvecklingsresa med huvudansvaret för redovisning och ekonomisk styrning på distriktet, vilket innebär mycket självständigt arbete och en tät kontakt med kollegorna på distriktet.

Du kommer även att jobba nära gruppen med övriga ekonomer på bolaget, med kontinuerligt utbyte och samarbete. Du har din utgångspunkt på ett av våra distriktskontor, och rapporterar till distriktschef samt Poseidons ekonomichef.

Dina uppgifter består bland annat av:
• Budget- och prognosarbete
• Bokslut, avstämningar samt övrig ekonomisk rapportering
• Ekonomiska analyser
• Projektredovisning
• Fastighetsdeklarationer
• Pedagogiskt stöd till medarbetarna i distriktet i ekonomiska frågor

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker är civilekonom eller har motsvarande kompetens samt några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna från fastighetsbranschen. För att lyckas i arbetet bör du ha erfarenhet av löpande redovisning och att självständigt utföra avstämningar och analyser. Självklart har du goda kunskaper i Excel.

En schysst, kompetent och handlingskraftig kollega

Som person är du en lika analytisk, noggrann och handlingskraftig i ditt kompetensområde som en lyssnande och flexibel kollega med god social kompetens. Även om ekonomi blir ditt huvudområde, vill vi att du aktivt deltar och stöder distriktets övriga aktiviteter när det behövs. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft. Här får du möjlighet att vara med och bidra och jobba för ett ännu bättre Göteborg. Vi bygger plats för dig!

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta ekonomichef Jessica Kruse, telefon 031-332 10 42. Fackliga representanter är Göran Helgegren för Akademikerna, 031-332 11 11 eller goran.helgegren@poseidon.goteborg.se samt Monica Albinsson för Unionen, 031-332 12 86 eller monica.albinsson@poseidon.goteborg.se.

Välkommen med din ansökan senast 2 april. Urval och intervjuer sker löpande. För din information gör vi bakgrundskontroll på slutkandidater.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 28 500 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i sju distrikt, nära våra hyresgäster.

Ansök här