Hoppa till innehåll

Är du vår nya säkerhetssamordnare?

Poseidon jobbar handlingskraftigt och strukturerat, för ett tryggt och trivsamt Göteborg 2025. Nu söker vi en operativt drivande och utvecklingsorienterad säkerhetssamordnare som bidrar till tryggheten och en god säkerhetskultur.

Poseidon har ett tydligt uppdrag från staden – att satsa på, stärka och utveckla de områden som vi kallar våra utvecklingsområden. Målet är att ingen del av staden ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden 2025. För att nå dit rekryterar vi nu en handlingskraftig säkerhetssamordnare till teamet, som är med och bidrar för ett långsiktigt, systematiskt säkerhetsarbete och en god säkerhetskultur inom Poseidon. Du kommer att jobba operativt, administrativt nära vår säkerhetschef, i samverkan med flera olika roller på vårt huvudkontor och våra sju distrikt i Göteborg. Här är du med i ett team som jobbar för en långsiktig och hållbar säkerhet och trygghet för medarbetare och hyresgäster – utifrån Göteborgs Stads säkerhetspolicy gällande personsäkerhet, informationssäkerhet, fysisk säkerhet och krisberedskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kommer att tillhöra vår avdelning Förvaltningsutveckling. Du rapporterar till Säkerhetschefen och utgår från vårt kontor i Gamlestaden.

En handlingskraftig, strukturerad och lyssnande lagspelare

Som säkerhetssamordnare kommer du att arbeta med att:

• samordna bolagets arbete gällande personsäkerhetsprocesser
• implementera och följa upp processer och rutiner enligt styrdokument, policys och riktlinjer
• samordna, planera och genomföra analyser inom områden som risk-, hot- och sårbarhet
• utveckla och följa upp bolagets systematiska brandskyddsarbete
• bidra inom krisberedskap, kris- och riskhantering
• bidra till en ständig förbättring av bolagets säkerhetsarbete
• implementera och följa upp koncerngemensamt säkerhetsarbete

För att du ska lyckas i din roll krävs det att du är lika handlingskraftig som analytisk, och har ett strukturerat arbetssätt. Du är lyssnande och har lika god förmåga att skapa goda relationer och samverka med andra, som du har att arbeta självständigt. Du är kommunikativ och har förmåga att involvera och skapa delaktighet för säkerhetsfrågor i organisationen.

Var med oss och påverka Göteborgs framtid

Vi erbjuder dig en spännande och viktig roll där du har stora möjligheter att påverka utvecklingen inom ett välskött bolag med engagerade och stolta medarbetare. Vi erbjuder också en plats i ett lag som bestämt sig för att göra skillnad på riktigt. Med Poseidon som arbetsplats får du en unik möjlighet att bidra till utvecklingen av Göteborg som både stad och samhälle.

Kvalifikationer:
• För tjänsten relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper om risk- och säkerhetsarbete
• God juridisk kompetens om aktuell lagstiftning inom risk- och säkerhetsområdet
• Erfarenhet av att omsätta strategier, lagkrav och styrdokument till operativt arbete.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi bygger plats för dig!

Vill du veta mer?

Då kan du kontakta vår säkerhetschef Peter Grellsgård på 031-332 10 88 eller peter.grellsgard@poseidon.goteborg.se alternativt chef för avdelning Förvaltningsutveckling, Malin Eriksson Isberg på 031-332 14 62 eller malin.eriksson-isberg@poseidon.goteborg.se. Fackliga representanter är Göran Helgegren för Akademikerna, 031-332 11 11 eller goran.helgegren@poseidon.goteborg.se samt Diana Pusac för Unionen, 031-332 11 99 eller diana.pusac@poseidon.goteborg.se.

Välkommen med din ansökan senast 30 maj. Urval och intervjuer sker löpande. Kvalitetssäkring av rekryteringsprocessen för slutkandidat kommer att ske genom arbetspsykologiska tester samt bakgrundskontroll.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 28 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i sju distrikt, nära våra hyresgäster.

Ansök här