Hoppa till innehåll

Är du en trygg person som vill göra positiv skillnad för våra hyresgäster?

 

År 2025 har vi som mål att inte finnas på polisens lista över särskilt utsatta områden i Göteborg. En viktig ingrediens för det är våra fantastiska trygghetsvärdar som är närvarande i våra områden och skapar goda relationer och lugn och ro. Nu söker vi fler trygghetsvärdar!

Vill du vara med och sprida lugn i våra kvarter under kvällar och helger, när vår dagtidspersonal har gått hem för dagen? Och bli en i teamet som utvecklar området runt Frölunda Torg till attraktiva platser att bo på och besöka. Nu söker vi ytterligare några trygghetsvärdar till vårt distrikt Väster. Din primära arbetsuppgift blir att jobba relationsskapande ihop med arbetskamraterna i Trygghetsgruppen genom att finnas tillgänglig för de som bor i området och samverka med övriga aktörer i stadsdelen.

Så här kommer du att jobba

För att ge en hög service och trygghet till våra hyresgäster arbetar vi för snabba vägar från upptäckt till åtgärd. Som trygghetsvärd utför du, vid sidan av relationsskapandet, åtgärder som att smörja och skruva fast lås, plocka bort skräp och annat brandfarligt material enligt vårt koncept Helt, rent och snyggt, och att rapportera brister som rör utrymmen utanför lägenheterna och i utemiljön. Därmed söker vi dig med en lika hög servicekänsla som ett lösningsfokuserat och flexibelt arbetssätt.

Att skapa relationer och samverka med övriga aktörer i stadsdelen ser vi som ett naturligt moment i rollen som trygghetsvärd. Vi ska finnas tillgängliga för de som bor i området. Via trygghetsvandringar, besök på skolor, fritidsgårdar och bibliotek, samt med andra aktiviteter blir trygghetsgruppen förebilder med goda relationer till de boende.

Tillsammans är vi en viktig kugge i vår nya så kallade superförvaltning, där vi från 2020 strukturerat lägger fokus på att trygghetssäkra såväl våra hus som utemiljöer. Som trygghetsvärd tjänstgör du ihop med en eller flera trygghetsvärdskollegor och en arbetsledande trygghetsvärdsamordnare. Du rapporterar direkt till trygghetvärdssamordnaren på distriktet.

Schysst och lyssnande med tydliga gränser

Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet där du kanske har arbetat inom socialt arbete eller har erfarenhet inom hantverkaryrken. Som person är du schysst, lyssnande och har lätt för att skapa nya kontakter. Du är trygg och mogen och ger ett förtroendegivande intryck samtidigt som du är tydlig och duktig på att sätta gränser.

Vidare har du en god inblick i kulturer och kunskap om olika strukturer i samhället. Vi ser gärna att du pratar flera språk där svenska i tal och skrift är ett krav. I denna tjänst är det även krav på B-körkort. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Hos oss får du vara med och utvecklas och göra skillnad. Vi bygger plats för dig!

Bidra med ditt goda ledarskap till Göteborgs framtid

Vi erbjuder dig en viktig, ansvarsfull roll med stora möjligheter att påverka utvecklingen inom ett välskött bolag med engagerade och stolta medarbetare. Vi erbjuder också en plats i ett lag som bestämt sig för att göra skillnad på riktigt.

Med Poseidon som arbetsplats får du en unik möjlighet att bidra till utvecklingen av Göteborg som både stad och samhälle. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi bygger plats för dig!

Heltid kvällar och helg

Din tjänst är på heltid som startar med en 6 månaders provanställning. Arbetstiderna är förlagda kl. 15.00-23.00 på kvällar och helger enligt ett rullande 6-veckors schema.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Rejan Rashid, trygghetschef Väster 031- 332 13 33 eller rejan.rashid@poseidon.goteborg.se

Gunilla Eriksson, HR-chef 031-332 10 60, gunilla.eriksson@poseidon.goteborg.se

Per-Åke Westlund, facklig representant 031-332 13 64 eller per-ake.westlund@poseidon.goteborg.se

Välkommen med din ansökan senast 11 september. För din information intervjuar vi sökande löpande, och gör bakgrundskontroll av slutkandidater.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 28 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i sju distrikt, nära våra hyresgäster.

Ansök här