Vi söker VD

Som VD för Poseidon blir du en del av den spännande utvecklingen som sker inom Göteborgs Stad och Framtidenkoncernen. Ditt uppdrag blir att fortsätta utveckla Poseidons verksamhet med fokus på nöjda hyresgäster, varsam renovering, trygga boendemiljöer, stabil ekonomi och ett hållbart medarbetarskap.

2018 startar ett fyraårigt utvecklingsprojekt inom Poseidon. Syftet är att vi inom ramen för fyra teman (digitalisering, boinflytande, avfallshantering och medarbetarare) ska få nöjdare hyresgäster, erbjuda en effektivare förvaltning och bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Vi jobbar dagligen för att skapa en stad med jämlika livsvillkor och trivsamma boendemiljöer. Samtidigt glömmer vi inte bort vårt grunduppdrag – att med både varsamhet och innovation förvalta vårt bestånd.

Som VD har du utifrån ägarens och styrelsens riktlinjer det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla bolaget. Som stöd har du en ledningsgrupp med 12 distrikts- och stabschefer och rapportering görs löpande till styrelse och koncernledning. Du ingår även i Förvaltnings AB Framtidens koncernledning.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av exekutiv befattning i en större organisation där du använt din affärsmässighet för att skapa en effektiv organisation och kultur. Du har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper inom teknik och ekonomi. Du har förmåga att se sambandet mellan förvaltning av våra fastigheter och utjämning av livsvillkoren och hållbarheten i göteborgssamhället. Du kombinerar samhällsnytta med affärsnytta och ser det som en självklarhet att samverka med personal- och arbetstagarorganisationerna. Erfarenhet från bostads- eller fastighetsbranschen är meriterande. Det är också meriterande om du är van att möta och skapa förtroende i massmedia.

Som ledare är du inspirerande, engagerad, trygg, förtroendeingivande och har stor social kompetens. Du har god förmåga att bryta ner visioner till mål, som du genom dina chefer förmedlar ut i organisationen. Du har medborgar- och befolkningsfokus samt tror på människors lika värde och förmåga.

Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad
Tillträde efter överenskommelse

Intresseanmälan

Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 29 april 2018. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Lisa Mastalir 0727-232724, lisa.mastalir@source-executive.se eller Sofia Rasmusson, 0705-080328, sofia.rasmusson@source-executive.se.