Systemtekniker som drivs av att ge service!

Du kommer att jobba med koncernens öppna fibernät Framtidens Bredband. Parallellt med att du gör tekniska utredningar och bidrar i migreringen av vår tekniska plattform, ansvarar du för nodrum, och administrerar samt följer upp felärenden.

I din roll blir du anställd av Bostads AB Poseidon och utgår från vårt kontor i Gamlestaden. Du kommer att arbeta i ett litet prestigelöst team, där man hela tiden är insatt i varandras arbetsuppgifter kring Framtidens Bredband: ett öppet fibernät som ägs gemensamt av Förvaltnings AB Framtidens bolag Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Bostadsbolaget, Poseidon samt GöteborgsLokaler. Fibernätet når idag ca 73 000 hem och lokaler vilket gör det till ett av de största i sitt slag.

Teknik med förståelse för hyresgästens behov

Din roll blir av samordnande karaktär. Dina huvudarbetsuppgifter blir att: Utreda behov av åtgärder tillsammans med serviceentreprenör. Vara kontaktperson kring felärenden i nätet. Initiera och själv genomföra utredningar. Ansvara för nodutrymmen inklusive rondering och underhåll. Administrera felärenden från bolagen samt följa upp. Vara behjälplig under migrering av den tekniska plattformen, samt om du har rätt kompetens även Projektera byggnation.

Vi ser gärna att du har en utbildningsbakgrund inom el/tele/fiberoptik eller motsvarande kompetens. Intresse och engagemang kring hur ett fibernät/kommunikationsnät är uppbyggt och fungerar är ett krav. B-körkort krävs för tjänsten.

Ge service i samverkan

Eftersom Framtidens Bredband ägs gemensamt av flera bolag är det avgörande att du har en utpräglad servicekänsla och förståelse av att samverka med andra. Förutom din tekniska och sociala kompetens kräver jobbet ett personligt driv och en god förmåga att planera och organisera arbetet. Du behöver också vara beredd att ta i extra när projekten kräver det. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vill du veta mer?

Tjänsten är på heltid och tillsvidare med tillträde så snart som möjligt. Vill du veta mer, kontakta vår verksamhetsansvariga Emma Axelsson på 031-332 11 49 eller vår fackliga representant Per Olsson på Unionen på tel 031-332 15 27.
Vi vill ha din ansökan via mejl senast 16 december till jobbansokan@poseidon.goteborg.se.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 27 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt, nära våra hyresgäster.