Ekonom med järnkoll sökes

Du ansvarar för ekonomifrågor på vårt distrikt Hjällbo, samt ingår i gruppen av ekonomer inom bolaget. Du rapporterar till distriktschefen och ekonomichefen.

Du blir en i vårt engagerade team som jobbar för våra 2 300 hushåll i distrikt Hjällbo. Du ingår dessutom i gruppen av ekonomer på bolaget, med kontinuerliga utbyten och samarbeten.

Dina uppgifter består bland annat av:

  • Budget- och prognosarbete, löpande bokföring, avstämningar, analyser och bokslut
  • Ekonomisk rapportering samt uppföljning av projektredovisning och investeringskalkylering
  • Uppföljning av utestående fordringar
  • Fakturahantering och löpande arbete med kund- och leverantörsreskontra
  • Att vara ett pedagogiskt stöd till medarbetarna i distriktet i ekonomiska frågor

Kvalifikationer
Vi tror att du som söker är civilekonom eller har motsvarande kompetens samt några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. För att lyckas i arbetet bör du ha erfarenhet av löpande redovisning och att du självständigt kan göra avstämningar och analyser. Självklart har du goda kunskaper i Excel. Vi arbetar bland annat i Raindance och Fast2.

Som person är du analytisk, noggrann och flexibel med god social kompetens. Även om ekonomi blir ditt huvudområde, vill vi att du aktivt deltar och stöder distriktet där/ när det behövs. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft.

Intresserad att veta mer?
Välkommen att kontakta ekonomichef Jessica Kruse tel. 031-332 10 42.
Facklig representant är Göran Helgegren, Akademikerna tel. 031–332 11 11.

Vi vill ha din ansökan via mejl senast 1 december till jobbansokan@poseidon.goteborg.se.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 27 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt, nära våra hyresgäster.