VM-fest i Hjällbo centrum

Publicerad 12 juli, 2018

Många satt bänkade när Frankrike slog ut Belgien i semifinalen.

Det var folkfest på torget i Hjällbo när hundratals människor kom för att se de två semifinalerna i fotbolls-VM som visades på den 21 kvadratmeter stora bildskärmen. Festen fortsätter ända fram till finalen.

De två semifinalerna drog storpublik och det var fullt på torget i Hjällbo när VM:s finalister utsågs. Det var en riktigt härlig stämning bland de cirka 800 människor var på plats för den första semifinalen mellan Belgien och Frankrike.

Guled Abdullahi, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, hade fullt upp under kvällen och hann inte se hela matchen. Dagen efter står han och delar ut vattenflaskor i värmen på torget mitt bland hoppborgen och ansiktsmålningen. Han hoppas på lika bra stämning under den andra semifinalen.

– Det finns en väldig gemenskap här i Hjällbo. Det är vid sådana här tillfällen det syns som mest, säger han.

På dagen delade Guled Ahbdullahi ut vattenflaskor på torget. I bakgrunden syns den uppblåsbara fotbollsplanen som användes flitigt.

Visningen av semifinalerna är en del av VM hjärta Hjällbo för att ge boende i området en fest och något att se fram emot. Det hela började efter ett önskemål från ungdomarna från fritidsgården. Då klev lokala krafter med ett stort hjärta för Hjällbo in och ordnade familjefesten.

– Det är tack vare eldsjälar som detta är möjligt. Alla som jobbar i stadsdelen, deras sommarjobbare, Poseidons sommarvärdar och våra volontärer, säger Guled Abdullahi.

VM-finalen visas på söndagen den 15 juli med start kl 17. Från klockan 13 är det en massa aktiviteter på torget som hoppborg, ansiktsmålning och fotbollstävlingar. Torsdagen och fredagen innan finalen spelas inga matcher men det pågår ändå en massa aktiviteter på torget kl 13-16 dessa dagar.

Arrangemanget på torget i Hjällbo är ett samarbete mellan Poseidon, Rädda Barnen, Hyresgästföreningen, Västra Götalands Idrottsförbund och SDF Angered.

Till nyhetsarkivet