Vår tid är nu!

Publicerad 27 november, 2017

I kvällens nionde avsnitt av SVT:s storsatsning Vår tid är nu står 50-talet i centrum. En del scener i programmet är inspelade i Kortedala museum, en av Poseidons lägenheter som är en tidskapsel från årtiondet.

Måndagen den 27 november visas det nionde avsnittet av dramat Vår tid är nu på SVT. Tv-serien handlar om konflikter och framtidshopp i åren efter andra världskriget. I rollerna ser vi bland annat Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren och Hedda Stiernstedt.

Lägenheten är flitigt använd i film, tv och reklamsammanhang. När man tar steget över tröskeln kliver man in i en tvårummare med möbler och inredning från den senare delen av 50-talet som möter en. Det är den autentiska miljön som är eftersökt.

Det är roligt att de som gör programmen tycker att miljön i lägenheten är så bra att den går att använda utan att göra några ändringar. Det är kul att bli uppmärksammad för det, säger Lars Persson, ordförande i museiföreningen som driver Kortedala museum.

För dig som vill se lägenheten på Adventsvägen 1 i verkligheten har museet öppet de flesta söndagar mellan klockan 12 och 15. Mer information finns att läsa på kortedalamuseum.se.

Till nyhetsarkivet