Var med och sätt färg på Göteborg!

Publicerad 10 april, 2017

Vill du få din konst uppmålad stort i centrala Göteborg? Då har du chansen! Nu har konsttävlingen Gothenburg Art 21 startat. En tävling dit hela världen bjuds in att tävla med förslag på kost och färgsättning. Och även om du inte själv kan måla kan du vara med och påverka genom att rösta på förslagen.

Tävlingen ska resultera i tolv konstverk längs en 21 km lång cykelsträcka mellan Blå Stället i Angered och Röda Sten konsthall.

Just nu pågår tävlingen via hemsidan Sätt Färg på Göteborg, där de som vill kan lämna in bidrag och rösta på andras idéer. De 21 konstförslag som får flest röster går vidare till en finalomgång, där en jury utser totalt 12 vinnare.

Vinnarna får måla live

Två av vinnarna blir inbjudna till Göteborg för att själva måla upp sina konstförslag på plats. Resterande vinnares förslag kommer att målas upp av arbetslösa ungdomar från projektet ”Sätt Färg på Göteborg”.

Rösta och påverka!

Röstningen är öppen för alla och pågår fram till den 3 juli 2017.

Här kan du se alla tävlingsbidrag och lägga din röst.

Om projektet

Projektet Sätt Färg på Göteborg är ett samverkansprojekt mellan bland andra Måleriföretagen och Göteborgs stad, där även Poseidon deltar. Målet är att skapa sysselsättning och främja integration. Projektet har bland annat som ambition att skapa fler arbeten för unga målare och hjälpa arbetslösa att komma in i arbete.

Till nyhetsarkivet