Trygghetsboende, ett sätt att få en bättre hälsa på Äldredagen!

Publicerad 7 november, 2018

En glad kvinna 70+ läser i en broschyr om Trygghetsboende med en glad man

Temat för årets Äldredag, som gick av stapeln i Kortedala igår, var hälsa. Vi på Poseidon var såklart där och berättade om våra Trygghetsboenden – en möjlighet för 70-plussare att må bättre, kunna bo kvar längre i sin lägenhet och ha kul på ”fritidsgården”!

Det var fullt av aktivitet under Äldredagen vid Kortedala Torg under tisdagen. På programmet fick de intresserade besökarna lära sig mer om hälsa och förutom soppa bjöds det på allehanda nyttig och viktig information: 1,6-miljonersklubben, hälsoteam, rökavvänjning, tandvårdstips, nybyggnation, alkoholrådgivning, fotografering och mycket annat. Från oss på Poseidon fanns Cecilia von Elern på plats och pratade om våra gårdsföreningar samt Patrik Hakenmyr som svarade på frågor om våra populära Trygghetsboenden.

Konferencier var även detta år duktiga Kasper Janebrink, på scen föreläste Bodil Jönsson om hur man lever livet hela livet och Värdslitteraturhuset berättade om sitt nya hus i Gamlestaden. Många var även med och dansade linedance, mycket trevligt!

En grupp med hattar dansar linedance

-Fantastiskt lyckat även i år. Så roligt att så många kommer, sa Carina Byhlin Andreasson som arrangerar Äldredagen tillsammans med stadsdelen, Familjebostäder, Bostadsbolaget, Poseidon och Stena Fastigheter. På bild här under med Bodil Jönsson.

Två glada kvinnor håller om varandra, i bakgrunden en ung man på scenen

Är du 70+ och vill veta mer om Poseidons Trygghetsboenden? Trygghetsboende är ett sätt för dig att kunna bo kvar längre och må gott i din lägenhet. Dels anpassar vi lägenheten och dels hjälper vi till att anordna  trevliga aktiviteter på en ”fritidsgård” tillsammans med dina grannar. Läs mer här om det kanske redan finns ett där du bor. Vill du vara med och starta ett ihop med grannarna, kontakta gärna Patrik Hakenmyr på 031-332 11 10 eller patrik.hakenmyr@poseidon.goteborg.se.

 

 

 

 

 

Till nyhetsarkivet