Tips för dig som semestrar på hemmaplan

Publicerad 9 juni, 2017

Är du kvar i stan i sommar? Grattis! Göteborg är en fantastisk sommarstad, så varför inte passa på att testa något nytt i din hemstad? Här kommer några tips på saker att göra i Sommargöteborg:

Event och kalas

Du bor i Sveriges evenemangsstad nummer ett! Här håller du koll på gång vad som är på gång i sommar.

Sommarunderhållningen

Sedan 1946 har göteborgare och turister från när och fjärran kunnat njuta av Sommarunderhållningen i parker och på torg i Göteborg. På programmet står allt från jazzkonserter och barnteatrar till dansupplevelser. De har bara en sak gemensamt – det är fri entré till allt. Se hela sommarprogrammet här. (LÄNK)

Göteborgs Stads kalendarium

Workshop på Röda Sten, gratisgympa eller festivaler. I stadens kalendarium hittar du garanterat nåt att hitta på en regnig dag – eller en solig. Göteborgs Stads kalendarium. (LÄNK)

Fler evenemang att söka

Göteborg & Co har dessutom en fiffig evenemangskalender med allt som är på gång i och runt Göteborg: Evenemangskalender (LÄNK)

Kulturkalaset 16-20 augusti

Göteborgs Kulturkalas 2017 startar onsdag den 16 augusti och avslutas på söndag den 20 augusti. Som vanligt blir det en mängd aktiviteter på många platser tillsammans med olika samarbetspartners runt om i staden. Och vi på Poseidon ordnar i god tradition bussar in till festligheterna. Hela programmet hittar du här. (LÄNK)

Muséer och utställningar

Har du varit på Fiskmuseet eller Göteborgs Remfabrik? Kanske finns det muséer du inte ens visste fanns? Här hittar du alla muséer i staden. (LÄNK)

Är du nyfiken på vad som byggs i staden? Då får du inte missa Älvrummet vid Kanaltorget. Här finns ett helt hus tillägnat utvecklingen av Göteborg med både inspiration och information om den pågående stadsutvecklingen. Läs mer om Älvrummet här (LÄNK).

Gör en egen utflykt

Slottsskogen och Trädgårdsföreningen är de mest välbesökta parkerna i Göteborg. Men det finns fler guldkorn att upptäcka! Så packa picknick-korgen, pumpa cykeldäcken och gör dig redo att upptäcka Göteborgs parker i sommar. Kanske slutar det med ett bastubad i Jubileumsparken eller en tur i bergrummet under Bunkeberget i Gamlestaden? Hitta parker i Göteborg här. (LÄNK)

Ta ett dopp

Blev det svettigt med alla aktiviteter? Då finns det gott om badplatser i både sött och salt vatten. Här hittar du en förteckning över dem! (LÄNK)

 

Till nyhetsarkivet