Tidigare inflyttning till Örgryte Torp!

Publicerad 9 april, 2018

Bild på Annicka Thorin i reflexväst på byggplatsen.

Byggnationen i det populära området intill Delsjön har gått så bra att inflyttning startar 4 månader tidigare, redan i oktober i år. – Nu har vi börjat lägga upp lägenheter på Omflyttningsplatsen så välkommen att lämna ditt intresse, hälsar distriktschef Annicka Thorin.

Ja, bygget av de 155 lägenheterna har gått så pass bra att inflyttningen för 100 av dem  startar i redan i oktober, istället för 4 månader senare som var planerat. Övriga 55 lägenheter får inflyttning efter årsskiftet.

Är du sugen på en lägenhet i Örgryte Torp? Anmäl dig på Omflyttningsplatsen. Ytterligare tolv lägenheter ligger uppe från i dag 17 maj till den 22 maj. Därefter läggs eventuellt kvarvarande lägenheter upp på Boplats.

Hur har byggnationen kunnat gå så pass bra då?

– Det är ett mycket samspelt projekterings- och produktionsteam som lagt grunden till att huvuddelen av lägenheterna blir klara för inflyttning så pass mycket tidigare, säger Thomas Svensson som är Poseidons projektchef för byggnationen i Örgryte Torp.

Thomas Svensson med en ritning i handen.

Läs mer om de trevliga lägenheterna i Örgryte Torp på poseidonbygger.se

Fakta om Bostads AB Poseidons andra byggetapp i Örgryte Torp

I Örgryte Torp vid Delsjövägen, där tidigare SVT-huset låg, uppför Poseidon tillsammans med flera andra bolag ett helt nytt bostadsområde med ett mixat utbud av boendeformer som bostadsrätter, radhus med äganderätt och hyresrätter.

Poseidon bygger området hyresrätter, totalt 219 stycken i två etapper. I juli 2017 flyttade 64 familjer in i den första etappens hyresrätter – detta i en fastighet som även inrymmer områdets förskola. Det som nu börjar hyras ut är den andra etappens 155 hyresrätter, som byggstartades sommaren 2016. 100 av dessa har inflyttning i oktober, och övriga 55 efter årsskiftet 2018/2019.

Läs mer om projektet på poseidonbygger.se

Till nyhetsarkivet