Planerad fastighetsaffär på Hisingen

Publicerad 16 maj, 2017

Poseidon, Bostadsbolaget och Willhem planerar en fastighetsaffär som innebär att boende på Gamla Björlandavägen och Bjurslätts Torg kan få en ny hyresvärd. Inriktningen är att Willhem, tidigast november 2017, tar över som ägare och förvaltare av fastigheterna.

Ännu är inget klart, men bolagens styrelser har beslutat om att gå vidare med planerna.

Fastighetsaffären handlar om att vårt systerbolag, Bostadsbolaget, vill ta ett samlat grepp kring utvecklingen av Norra Biskopsgården genom att förvärva fastigheten på Friskväderstorget från Willhem. I affären köper Willhem en fastighet från Bostadsbolaget och tar samtidigt över två fastigheter från Poseidon. På så sätt får båda bolagen bättre och mer samlade förvaltningsområden, samtidigt som Framtidenkoncernens bestånd, där Poseidon ingår, behåller sin nuvarande storlek.

För att bli verklighet måste affären godkännas av Göteborgs kommunstyrelse och slutligen av kommunfullmäktige. Ärendet behandlas i kommunfullmäktige den 15 juni 2017.

När slutligt beslut har fattats i frågan kommer vi att informera närmare om tidplan för övertagande och bjuda in berörda hyresgäster till ett möte och möjlighet att träffa den nya fastighetsägaren.

Vi förstår att detta kan väcka en del frågor och kommer att informera löpande om vad som sker i ärendet. Har du som boende frågor innan dess är du välkommen att kontakta distriktschef Reza Zare på telefon 031- via vår växel på 031-332 14 62.

Till nyhetsarkivet