På måndag startar uppgraderingen av Framtidens Bredband

Publicerad 5 oktober, 2018

Från och med måndagen den 8 oktober och fram till och med juli 2019 ska vårt fibernät, Framtidens Bredband, uppgraderas. Distrikt Väster är först ut. När uppgraderingen sker i ditt område kan det uppstå ett avbrott i dina tjänster. Så här går det till och det här gäller!

Som vi berättat tidigare kan uppgraderingen, som sker dagtid vardagar, innebära ett avbrott i dina tjänster på två till max åtta timmar. Men kanske märker du inte av något alls. Dina tjänster flyttas automatiskt över till det nya nätet och efter uppgraderingen har du möjlighet att beställa tjänster på ända upp till 1 000 Mbit/s. (Idag är hastigheten begränsad till 100 Mbit/s.)

Har du ett subventionerat tv-paket idag, då behöver du göra ett val när uppgraderingen är klar!
Har du ett subventionerat tv-paket idag, blir det en förändring när uppgraderingen är klar. Det subventionerade tv-paketet du hade tas bort efter en månad och som alternativ erbjuder iTUX ett nytt kostnadsfritt bas-tv-paket med SVT1, SVT2, SVT Kunskapskanalen, SVT Barnkanalen, SVT24, TV4, TV6, TV8, Kanal 11 och TV12. Här beställer du det nya kostnadsfria BAS-TV-paketet och kan läsa mer.

Vill du fortsätta med tv-kanalerna i det gamla subventionerade paketet?
Du som har subventionerad tv från Comhem kommer att få ett erbjudande från Comhem att behålla det paketet men betala månadskostnaden själv, idag 49 kr/månad. Du som har subventionerad tv från IP Sweden kommer också att bli erbjuden att behålla tjänsten och ta över kostnaden, vilken idag är 141 kr/månad. Du kan förstås tacka nej till detta och välja en helt annan tv-tjänst eller vända dig till iTUX för mer information om det kostnadsfria bas-tv-paketet på mejl: bastv@itux.se eller på telefon: 0751-79 20 05.

Logo Framtidens Bredband

 

På måndag starta uppgraderingen i distrikt Väster.

Här kan du se när ditt område uppgraderas.
Här kan du få svar på alla dina frågor kring uppgraderingen i nätet.

Till nyhetsarkivet