Kortedalas nya fina hus!

Publicerad 9 mars, 2018

Grävskopa och byggarbetsplats bland femtiotalshusen på Adventsvägen

Sugen att bo i nybyggt, bland Adventsvägens 50-talshus i Kortedala? Och ligger du bra till på Omflyttningsplatsen? Håll ut till slutet av nästa år, för då ska tre fina hus med 125 hyresrätter stå färdiga. Den 23 mars börjar väggarna resas.

Just nu råder det kyla på byggarbetsplatsen på Adventsvägen. Men det stoppar inte produktionen, utan man jobbar på målmedvetet.

–  Målet är att hålla en takt på 11 dagar per våningsplan. Det betyder att samtliga 10 våningsplan på hus 1 ska vara uppe dryga 100 dagar senare, berättar Erik Falk som är projektchef för vår byggnation på Adventsvägen.

Kvinna och tre män vid byggarbetsplats, med hjälmar och skyddsvästar

Efter byggnationen av hus 1 repeteras samma moment för hus 2 och 3. Såväl själva projekteringen som de tre punkthusen är väl genomtänkta i färg och form, för att smälta in i den k-märkta 50-talsbebyggelsen.

– Husens kvaliteter, kulörer och formspråk håller hög svansföring. Det blir entréer med bostadsrättskänsla, miljöhusen får sedumtak och fasader som går i tre nyanser av grönt. I området tillför vi gemensamma uteplatser med fasta bord och stolar samt grill- och lekytor, berättar biträdande projektledare Anna Wetterberg.

Två glada män med hjälmar och skyddsvästar på taket till det nybyggda parkeringsgaraget

– De här välritade husen kommer att tillföra positiva värden häruppe i Kortedala, menar husvärd Danielo Cavalli som besöker bygget ihop med ombyggnadssamordnare Ulf Krantz från Poseidon.

Nybyggda hus, med träd och folk som rör sig

Så här fint blir det när det är färdigbyggt! Femtiotalsinspirerade balkonger och miljöhus med sedumtak som har fasader i tre nyanser av grönt.

Läs mer om byggnationen på poseidonbygger.se.

 

Till nyhetsarkivet