Nu hyrs sista lägenheterna ut i Örgryte Torp!

Publicerad 31 augusti, 2018

Nästa vecka läggs de sista lägenheterna i Örgryte Torp ut på Omflyttningsplatsen. Det handlar om 18 tvåor och 8 treor som ligger lummigt och grönt på områdets återvändsgata mot stan, där TV-huset förut låg. Vill du flytta dit?

De återstående 26 lägenheterna i vår sista byggetapp i Örgryte Torp ligger på Omflyttningsplatsen från 2 till 9 september. Lägenheter som inte hyrs ut där, blir därefter tillgängliga att söka på Boplats, för den som står i kö där.

– Ja, det finns fortfarande chans för våra hyresgäster att få en lägenhet i Örgryte Torp, det är bara att söka på Omflyttningsplatsen och är man i turordning ringer jag upp. När jag ringer och berättar för hyresgäster som sökt att de kan få en lägenhet, blir de flesta jätteglada. Ändå har den första stora stormen av intresse lagt sig, vilket är naturligt eftersom vi redan har hyrt ut 190 lägenheter i området. På Boplats är trycket däremot fortsatt stort med cirka 300 till 500 sökande per lägenhet, berättar Sue-Ann Lundin som är uthyrare för området.

De hundra första lägenheterna i våra huskroppar intill är redan uthyrda, med inflyttning nu i oktober. 60 % av dessa har hyrts ut via Omflyttningsplatsen.

– Från och med oktober kommer Poseidonhyresgäster skapa flyttvågor igen över hela stan. Det i sig öppnar upp för fler lediga lägenheter i våra östra, västra och centrala bostadsområden som göteborgarna kan söka via Boplats, berättar Sue-Ann.

Är du intresserad av att flytta till Örgryte, anmäl dig på Omflyttningsplatsen!

Fakta om Örgryte Torp

I Örgryte Torp vid Delsjövägen, där tidigare SVT-huset låg, uppför Poseidon tillsammans med flera andra bolag ett populärt bostadsområde med ett mixat utbud av boendeformer som bostadsrätter, radhus med äganderätt och hyresrätter. Husen ligger lummigt bland träden mot Delsjön, med närhet till city. Cyklar ner till Korsvägen gör man på knappt tio minuter.

Poseidon bygger området hyresrätter, totalt 219 stycken i två etapper. I juli 2017 flyttade 64 familjer in i den första etappens hyresrätter – detta i ett hus som även inrymmer områdets förskola. Det som nu hyrs ut är den andra etappens 155 hyresrätter, som byggstartades sommaren 2016. 101 av dessa har inflyttning från 15 oktober, och övriga 54 efter årsskiftet, den 16 januari 2019

Läs mer om projektet på poseidonbygger.se

Till nyhetsarkivet