Känslan att bo i sprillans nytt!

Publicerad 11 april, 2017

Ungdomar med möbler och flyttlådor hjälps åt att flytta in på Doktor Dahlströms gata.

Förra veckan startade inflyttningen i vårt fina, nybyggda hus på Doktor Dahlströms gata. –  Det blir totalt 49 hushåll som flyttar in under två veckors tid, berättar Carina Ohlsson från Poseidons distrikt Centrum.

Vanessa Vannas och Marcus Arvidsson som flyttar in i sin lägenhet på Doktor Dahlströms gata.

Två av de nya hyresgästerna på Doktor Dahlströms gata är Vanessa Vannas och Marcus Arvidsson. De är redan Poseidonhyresgäster och behövde inte flytta sina pinaler särskilt långt.

– Vanessa och Marcus har tidigare bott på Doktor Forselius backe så det blev inte många hundra meters flytt, skrattar Carina Ohlsson.

18 fick lägenhet via Omflyttningsplatsen

Liksom ytterligare 17 hushåll i huset har Vanessa och Marcus fått sin lägenhet via Poseidons interna omflyttningsplats, medan övriga 31 lägenheter har förmedlats via Boplats.

Inför första flyttlassen ordnade Poseidon på måndagen med mingel, fika och en förhandstitt i de nya hemmen.

Rena hotellkänslan

– Det flesta verkar tycka att det var jättefint. Rena hotellkänslan i entrén sa flera av de 40 som kom för att titta på sitt nya hus.

Huset ja! Hur blev det?
Det bjuder på rökfritt boende, skön utsikt även från lägenheter längre ner, naturmark och så kallad ”vertikal grönska” med härliga vintergröna klätterväxter som skiljer uteplatser och cykelparkeringar åt. En miljönyhet i huset är cykelställ i två våningar – allt för att få in maximalt antal cyklar på minsta möjliga yta.

Till nyhetsarkivet