Hjällbo får egen nyhetssite

Publicerad 10 september, 2018

I dagarna har Hjällbos fått en egen nyhetssite – iHjällbo.se. Genom att sprida nyheter om Hjällbo bland dem som bor i och utanför stadsdelen är förhoppningen att fler ska få upp ögonen för de positiva aktiviteter som sker i området.

– Det händer mycket i Hjällbo och kommer att hända mer framöver. När en stadsdel förändras är det viktigt att människorna som bor i området känner en delaktighet i det som händer. Vi vill lyfta fram människorna, föreningslivet, kulturen och näringslivet i Hjällbo i en egen nättidning, säger Linda Thorsson, informationschef på Bostads AB Poseidon.

 

iHjällbo.se kommer att uppdateras med nyheter om och för Hjällbo flera gånger i veckan. På sidan finns även ett kalendarium där föreningar och verksamheter i stadsdelen lägger upp kommande aktiviteter.

– Det finns sedan lång tid tillbaka ett rikt föreningsliv i Hjällbo med många aktörer som gör bra saker, men tyvärr kan det vara svårt att få en samlad bild av utbudet. Därför tar vi på oss uppgiften att tillsammans med Hjällbobor och andra aktörer i området samla nyheter från Hjällbo. Att den egna stadsdelen uppmärksammas i nyhetsflödet påverkar självbilden hos Hjällboborna och andra göteborgares bild av Hjällbo, säger Heléne Blennermark Zendegani, integrationsansvarig på Poseidon.

Nättidningen iHjällbo kommer att produceras av journalister som är fristående från Poseidon

Ihjallbo.se finns även på Instagram och Facebook – gå in och följ flödet så att du inte riskerar att missa allt som händer i Hjällbo!

Till nyhetsarkivet