Framtidens Bredband – så här funkar uppgraderingen

Publicerad 5 november, 2018

Uppgraderingen av Framtidens Bredband till 1 000 MBit/sek är i full gång. Det här kan vara bra för dig som hyresgäst att veta.

Vad händer vid uppgraderingen?

Vi uppgraderar Framtidens Bredband för att du som hyresgäst ska kunna beställa snabbare tjänster i nätet på upp till 1 000 mBit/sek.

För de flesta märks uppgraderingen inte alls. Andra kan få ett avbrott i tv/bredband/fast telefoni en stund, i max åtta timmar. Är det så rekommenderar vi att du väntar en stund och provar att starta om modemet. Varar avbrottet längre än åtta timmar – kontakta din tjänsteleverantör.

Uppgraderingen påverkar inte de tjänster som du har beställt i nätet, såvida du inte har en subventionerad tv-tjänst (läs mer längre ner).

När händer det hos mig?

Under 2018 startar uppgraderingen i västra Göteborg och på Hisingen. I juni 2019 är alla områden uppgraderade.

Du får mer information via trapphusinfo när ditt område är aktuellt. På www.framtidensbredband.se kan du redan nu söka upp sin adress för att se när uppgraderingen sker hos dig.

Vad händer med den subventionerade tv-tjänsten?

I samband med uppgraderingen upphör den subventionerade tv-tjänsten. Har du en subventionerad tv-tjänst via Comhem eller IP Sweden behöver du göra ett av följande val:

  1. Beställa ett nytt kostnadsfritt bas-tv-paket från iTUX. Det kan du göra en månad efter uppgraderingen via www.framtidensbredband.se. Bas-tv-paketet innehåller kanalerna SVT1, SVT2, SVT Kunskapskanalen, SVT Barnkanalen, SVT24, TV4, TV6, TV8, Kanal 11, och TV12.

    Du behöver inte säga upp varken subvention eller den nuvarande tjänsten.

  2. Behålla det nuvarande kanal-paketet från IP Sweden eller Comhem. Vill du göra det går det självklart bra, men du får då själv betala månadskostnaden. Comhem och IP Sweden skickar ut erbjudanden om detta till de hyresgäster som har subvention idag.

När uppgraderingen är aktuell i ditt område sätter vi upp information i trapphuset med de exakta datum som gäller för ditt hus.

Mer information

Har du frågor om uppgraderingen eller bas-tv-tjänsten, läs mer på  www.framtidensbredband.se eller ring iTUX på tel 0771-40 70 77.

Till nyhetsarkivet