De fick med sig varsin balkonglåda hem!

Publicerad 16 maj, 2017

I  lördags gick första ”Balkongens dag” utanför Poseidon+ av stapeln, och det blev sannerligen äkta odlarglädje. Barnen fick en kruka med valfritt frö att odla i. Den som ville fick komponera en balkonglåda – att ta hem till sin egen balkong.

Liten kille öser jord i prunkande balkonglåda

– Det blev faktiskt fullknökat på slutet, trots mycket annat skoj i stan, lite halvdant väder och en lugn start. Vuxna, barn, familjer och ensamma odlare planterade balkonglådor så det stod härliga till, och vilka fina kreationer! Vi hade 20 väldans nöjda odlare som fick ta med sig en fulladdad, färgsprakande balkonglåda hem till sig, berättar en nöjd Marie-Louise Andréasson som driver Poseidons butik Poseidon+ på Olskrokstorget.

Bild som visar när Victor, Anna och Eddie gjorde en låda

Victor, Anna och Eddie gjorde en låda

Victor och Anna vana odlare

Medan Victor grävde och vattnade för fulla muggar, låg lillsyrran Amanda i sin vagn och sov vid elvatiden på lördagen. Syskonen bor sedan ett år tillbaka ovanför ostbutiken på Olskrokstorget ihop med pappa Eddie och mamma Anna, som odlat rätt mycket innan.

– Min mamma är trädgårdsfantast, berättar Anna. Så Victor har varit med och hjälpt till en hel del där och på landet. Nu har vi en inglasad balkong där vi kan odla tillsammans.

Två småkillar i orangea jackor vattnar sin prunkande balkonglåda

Teodor och Alexander vattnar på

Granntävlan i smyg

Bredvid Victor kämpade tvillingbrorsorna Alexander och Teodor med mamma Miroslava och lillebror Viktor som publik. Familjen är vänner och före detta grannar med Hillary och Alfred, som komponerade ihop sin balkonglåda bredvid. I början kände de två mammorna i familjerna inte varandra, utan gick och kikade på och mätte sig med grannens balkongodlingar.

– Ja, skrattar Hillary som är före detta OS-simmerska, vi tävlade inbördes och inspirerades under flera år, då utan att känna varandra.

Glad kvinna med röd jacka planterar balkonglåda med sonen Alfred i gröna, vita och lilatoner

”Det enkla är det bästa!” säger Hillary. Här med sonen Alfred.

 

Bild på Karin från Green Landscaping

Karin från Green Landscaping

Nöjd liten kille med blårutig jacka och rosa keps, mellan vattningarna av balkonglådan

Victor planerar sådden

Två trevliga män framför Poseidon+ plantering

Jarkko och Nisse från Poseidons odlande gårdsförening Skogshyddan

På plats under dagen – för hyresgäster och alla som ville lära sig – var odlande gårdsföreningen Skogshyddan, miljövärdarna Elisabeth och Ivana, Marie-Louise med medarbetare från Poseidon+ samt odlingsexperterna Ulf och Karin från Green Landscaping.

Grön av avund?

Är du också sugen att plocka fram dina gröna fingrar? Kom på Balkongens dag nästa år! Till dess  fortsätter odlingsglädjen på Poseidons balkonger och odlande gårdsföreningar inför den stora balkongtävlingen ”Hur blev din balkong”. Där du ska fota din balkong och mejla till ”butiken@poseidon.goteborg.se senast 14 augusti. Mer om det senare. Lycka till!

Vackra, prunkande balkonglådor i vitt, gult, rosa, skirt blått och grönt på en lång rad

18 meter balkonglådor

Röd, orange och gul ballong med Bostads AB Poseidons logotype

Välkommen nästa år på Balkongens dag!

Vill du gå med i en odlande gårdsförening? Läs mer om det här.

 

 

Till nyhetsarkivet